«Παρών» θα ψηφίσουν οι 9 βουλευτές του κόμματος ΜέΡΑ25 την ερχόμενη Τετάρτη κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, απόφαση που πάρθηκε μετά και την ανακοίνωση που έκανε ο γραμματέας του κόμματος Γιάννης Βαρουφάκης χθες το απόγευμα, δηλώνοντας ότι προτείνει για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα την Μάγδα Φύσσα, μητέρα του Παύλου που δολοφονήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 από μέλος της Χρυσής Αυγής.

Η επιλογή της Μάγδας Φύσσας ήταν του ίδιου του κ. Βαρουφάκη που την παρουσίασε στα όργανα του κόμματος, χωρίς να έχει ενημερωθεί η ίδια. Πηγές του κόμματος αναφέρουν ότι ήταν μια καθαρά συμβολική πρόταση προκειμένου να δείξουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τη διχόνοια, τη μισαλλοδοξία και τον αυταρχισμό.

Όπως τόνισε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25 «δεν υπάρχει πρόσωπο που να μπορεί να συμβολίσει καλύτερα την ενότητα που απαιτούν οι καιροί από τη Μάγδα Φύσσα. Τη γυναίκα που χωρίς να το επιδιώξει, σήκωσε και σηκώνει μόνη της το βάρος του αγώνα για την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, εξελισσόμενη από μητέρα σε πολιτικό πρόσωπο που ενώνει χωρίς να υποκύπτει. Το ΜέΡΑ25 δεν έχει την κοινοβουλευτική δύναμη που απαιτείται για την προώθηση της υποψηφιότητας της Μάγδας Φύσσα. Αν όμως βουλευτές άλλων κομμάτων συνυπογράψουν την υπερκομματική μας πρόταση, ένα δυνατό μήνυμα στο πλαίσιο της λαϊκής ενότητας και του ανθρωπισμού θα έχει σταλεί».

Συνεργάτες του κ. Βαρουφάκη επισημαίνουν ότι «θα μπορούσαμε να είχαμε προτείνει στη θέση της και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που φέρει ένα ειδικό βάρος και συμβολίζει τα στοιχεία που θέλουμε να καταδείξουμε, όπως για παράδειγμα τον Μίκη Θεοδωράκη».