Δεν υπάρχει θέμα πρόωρων εκλογών ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρναρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση  μίας ώρας με τους επικεφαλής της τρόικας.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά για να καθησυχάσει τα στελέχη του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ για τις εξελίξεις.

Ο υπουργός τόνισε πως οι επαφές εξελίσσονται σε πολύ καλό κλίμα, σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο και προσδιόρισε για τα τέλη Οκτωβρίου την ολοκλήρωση τους.

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει δημοσιονομικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα απήντησε αρνητικά.

Εξάλλου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφερόμενη στις εξελίξεις τόνισε τα εξής :«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις στην Ελλάδα, που έλαβαν χώρα μετά τη δραματική δολοφονία ενός 34χρονου πολίτη στην Αθήνα. Το Κράτος Δικαίου και η δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ και πρέπει να προστατεύονται εντός των κρατών μελών της. Εναπόκειται στις δικαστικές αρχές των κρατών μελών να διασφαλίζουν την εφαρμογή και το σεβασμό των αρχών αυτών, και υπό την έννοια αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη ότι θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, σε σχέση με τις νομικές διαδικασίες».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.