Για το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σημειώνοντας ότι η υπογραφή για τον EastMed είναι ένα πλεονέκτημα για τον πρωθυπουργό, καθώς τον κάνει «αξιόπιστο συνομιλητή για τον Ντόναλντ Τραμπ».

«Το ότι αύριο το πρωί ξεκινά ο πρωθυπουργός για να πάει στις ΗΠΑ για να συναντήσει στον πρόεδρο Τραμπ έχοντας στις αποσκευές του και την υπογραφή του EastMed από Ελλάδα – Κύπρο και Ισραήλ, νομίζω ότι δίνει στον πρωθυπουργό ένα σαφές προβάδισμα στο τι θα πάει να του πει και ένα πλεονέκτημα.

Αυτό όλο το πλαίσιο καθιστά τον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν αξιόπιστο συνομιλητή για τον Ντόναλντ Τραμπ και καθιστά την Ελλάδα έναν αξιόπιστο εταίρο για τις ΗΠΑ», ανέφερε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε ότι η Ελλάδα κάνει «πολυμερείς συνεργασίες με παραδοσιακούς εταίρους των ΗΠΑ, όπως το Ισραήλ, βρίσκεται στο ΝΑΤΟ, βρίσκεται στην ΕΕ, έχει ανακάμψει οικονομικά και σήμερα μπορεί να μιλάει με τους επενδυτές της wall street. Και βέβαια, έχοντας προτάξει πάντοτε το θέμα της υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου», επεσήμανε ο κ. Βαρβιτσιώτης.