Φορολογικό νομοσχέδιο: Μειώνεται από το 13% στο 6% ο ΦΠΑ σε συγκεκριμένα φάρμακα και εμβόλια

Αφορά προϊόντα που χορηγούνται σε ασθενείς με καρκίνο, διαβήτη, ρευματοειδής αρθρίτιδα και μυασθένεια


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20:14
05/12/2019
Φορολογικό νομοσχέδιο: Μειώνεται από το 13% στο 6% ο ΦΠΑ σε συγκεκριμένα φάρμακα και εμβόλια
6
loading

Τη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ, από το 13% στο 6%, σε σημαντικά φάρμακα και εμβόλια προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, στο «φορολογικό νομοσχέδιο» που ψηφίζεται αύριο από την ολομέλεια της Βουλής.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας η ρύθμιση αφορά σε φαρμακευτικά προϊόντα τα οποία χορηγούνται σε ασθενείς με δυσίατα νοσήματα, όπως καρκίνος, διαβήτης, ρευματοειδής αρθρίτιδα και μυασθένεια.

Με άλλη ρύθμιση στην ίδια τροπολογία, εξαιρούνται από την επιβολή του φόρου πολυτελούς διαβίωσης, από το φορολογικό έτος 2019 και εφεξής, και τα επιβατηγά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης με τέσσερα τουλάχιστον εξαρτώμενα άγαμα τέκνα.

Ενδιαφέρουσα είναι τέλος, η ρύθμιση για τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 45% στο 22%, για τα ποσά που καταβάλλονται από αθλητικές ανώνυμες εταιρείες σε αθλητές για την υπογραφή συμβολαίου μετεγγραφής ή την ανανέωση ή λύση συμβολαίου συνεργασίας, εφόσον τα ποσά αυτά υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ. Η ρύθμιση θα ισχύει από 1/1/2020.\

Το φορολογικό νομοσχέδιο

«Το φορολογικό νομοσχέδιο, απολύτως συνεπές προς τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, έχει ξεκάθαρη αναπτυξιακή διάσταση», είπε ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι στόχοι είναι η ενίσχυση της οικονομικής αποτελεσματικότητας και η τόνωση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο υπουργός επισήμανε ότι το νομοσχέδιο κινείται πάνω σε 10 άξονες που συνιστούν ολοκληρωμένο συνεκτικό νομοθετικό πόνημα.

«Το υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο επιδιώκει και επιτυγχάνει την ενίσχυση της επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας, την ελάφρυνση της φορολογίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης - όχι με μείωση του αφορολόγητου όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση - αλλά με χτύπημα της φοροδιαφυγής, ως στοιχείο κοινωνικής δικαιοσύνης, και την υποβοήθηση της οικονομικής δραστηριότητας του παραγωγικού σκέλους της ελληνικής κοινωνίας, στο οποίο ανήκει και η μεσαία τάξη», είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει ότι δεν εφαρμόζει πολιτικές με ταξικό πρόσημο, αλλά πολιτικές για όλους τους πολίτες, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα χαμηλότερα και τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar […]

  Πρεπει να σε [...] πολυ ομως...
  Για πολλα χρονια ακομα θα βλεπεισ πλατη κουλη

 2. avatar Νικος χασαπης

  Κοινωνικό μέρισμα για λίγους - Εκτός και οι συνταξιούχοι!

  Φέτος θα δοθούν 175 εκ ευρώ σε μόλις 250.000 νοικοκυριά, ενώ πέρσι για τον ίδιο σκοπό είχαν δοθεί 780 εκατ. ευρώ σε 1,7 εκατ. νοικοκυριά.
  φρίκη οι φτωχοδεξιοί..

  1. avatar @Νικος χασαπης

   Τα χριστουγεννιάτικα, στα έδωσε προκαταβολικά ο τσίπρας από το Πάσχα, σαν προεκλογική παροχή.

 3. avatar Ο τσίπρας μας το είχε ανεβάσει μαζί με πολλά άλλα.

  Μετρά υπέρ των πολλών και των ευπαθών.

  1. avatar Ο τσίπρας μας το είχε ανεβάσει μαζί με πολλά άλλα.

   ναι και μας χρεοκοπησε το 2010 στο καστελοριζο....φερεφωνο

  2. avatar Μετρα υπερ των πολλων

   Αλλα και δωρακι στον Μαρινακη Αλαφουζο και σια 23% για καινουριες μεταγραφές. Σε καθε 1.000.000 ευρω 230.000 στην τσέπη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει