«Η ιστορική μνήμη, γνώση και πείρα πρέπει να κρατιέται ζωντανή και μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος παρεβρέθηκε σήμερα το πρωί στην εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργάνωσε το παράρτημα Φωκίδας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ για τη θρυλική μάχη στις Καρούτες, στο χώρο του μνημείου που υπάρχει στο χωριό.

«Ιδιαίτερα το μήνυμα», πρόσθεσε ο Δ. Κατσούμπας «σήμερα που είναι και η μαύρη επέτειος της 4ης Αυγούστου, αλλά και η εκδήλωση αυτή εδώ στις Καρούτες, για τη θρυλική μάχη στην οποία οι δυνάμεις του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ κατατρόπωσαν τους ναζί κατακτητές, έχει ιδιαίτερη σημασία για να θυμούνται οι παλιότεροι και βεβαίως να μαθαίνουν οι νεώτεροι. Γιατί, όταν ο λαός θέλει, μπορεί».

«Είναι μεγάλη η σημασία αυτής της θρυλικής μάχης στις Καρούτες» κατέληξε ο γγ του ΚΚΕ επισημαίνοντας ότι «το μήνυμα που εκπέμπει είναι ότι και σήμερα μπορεί ο λαός μας, ενωμένος μέσα από τη Λαϊκή του Συμμαχία, να κατατροπώσει τους νεοναζιστές, τους απογόνους των ναζί, των Ες Ες και βεβαίως να πετάξει στα σκουπίδια της Ιστορίας το ναζισμό και τον φασισμό και το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που τους γεννάει και τους θρέφει, να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων».