Για τον έντονο κριτικό του λόγο στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» ο Νικήτας Κακλαμάνης. Και τόνισε: «Δεν άκουσα συγκεκριμένους λόγους που θα ήταν εθνική καταστροφή εάν πηγαίναμε για εκλογές».

Ο κ. Κακλαμάνης, τόνισε ακόμη ότι: «Βιώνουμε την Ευρώπη της γελοιότητας που οι ηγέτες κάνουν Σύνοδο Κορυφής για να πάρουν τη φοβερή απόφαση ότι 6 δις για 30 εκατ. ανέργους, άσχετα από το πόσα χρήματα έρχονται στην Ελλάδα.

Υπενθύμισα ότι βασική αρχή της Νέας Δημοκρατίας, όπως την καθόρισε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι ότι η ΝΔ δεν είναι ταξικό κόμμα. Έκανα αναφορά σε εθνικά θέματα για τα οποία δεν μιλά κανείς. Υπενθύμισα δεσμεύσεις του κόμματός μου. Δεν θα γίνει δηλαδή η εξεταστική για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο;».

Αναφέρθηκε όμως και στις δηλώσεις Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Άλλο ιδεολογικές διαφορές με το ΠΑΣΟΚ και άλλο προσωπικές αναφορές για ανθρώπους που πρώτον δεν είναι στη ζωή και που ούτως ή άλλως έχουν σφραγίσει με την παρουσία τους τη νεότερη ιστορία του τόπου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας ηγέτης που έβαλε τη σφραγίδα του. Ούτε εγώ συμφωνούσα μαζί του σε όλα. Οι θέσεις του όμως στα εθνικά θέματα εμένα με γοήτευαν».