«Το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με τα αδικήματα που αναφέρονται στη δικογραφία. Η δικαιοσύνη μπορεί να αποκαλύψει ότι μέλος , οπαδός , υποστηρικτής, βουλευτής μπορεί να έπραξε κάτι. Το κόμμα δεν ευθύνεται για κάποια εγκληματική πράξη». Με τα λόγια αυτά ο Ηλίας Κασιδιάρης έκλεισε την απολογία του σε μια προσπάθεια, όπως πολλοί εκτιμούν, να περιχαρακώσει το κόμμα το οποίο «αυτή τη στιγμή αναδιοργανώνεται».

Μάλιστα, επεσήμανε πως το ΠΑΣΟΚ δεν «χρεώθηκε» τις πράξεις του Άκη Τσοχατζόπουλου ούτε και η Ν.Δ. τη δολοφονία Τεμπονέρα.

Σε όλη τη διάρκεια της απολογίας του, που διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής επαναλάμβανε πως οι κατηγορίες είναι «κατασκευασμένες από πολιτικούς κύκλους» με στόχο να ανακοπεί η ανοδική πορεία της Χρυσής Αυγής.

«Επιμέρους εγκλήματα υπάρχουν ωστόσο είπα ότι υπήρχε συγκεκριμένη εντολή για να διωχθούν όλοι οι βουλευτές, ολόκληρο το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Τα περιστατικά της δικογραφίας οφείλει η δικαιοσύνη να τα διερευνήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί να στοχοποιείται ένα κόμμα επειδή έχει διαφορετική άποψη από την κρατούσα».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης υπογράμμισε ότι δεν γνώριζε τον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος όπως διαπίστωσε στη συνέχεια ήταν υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. «Η Χρυσή Αυγή έχει καταδικάσει από την πρώτη στιγμή τη δολοφονία με την οποία δεν έχει καμία σχέση. Αν τότε ήξερα τη δικογραφία θα καταδίκαζα διπλά γιατί χάθηκε ένας συμπολίτης μας και όλοι θλιβόμαστε και αγανακτούμε γι’ αυτό ενώ παράλληλα δόθηκε το έναυσμα για να διωχθεί ένα κόμμα και να καταστραφούν ζωές», τόνισε ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ισχυρίστηκε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας αναφερόταν στο πολιτικό κόστος που υπέστη το κόμμα.

Πρόεδρος: Εμείς έχουμε δει ότι ο Ρουπακιάς ανήκε σε κάποιο πενταμελές Τοπικής…

Κατηγορούμενος: Ήταν υποστηρικτής, ασχέτως αν εγώ δεν τον γνώριζα. Ωστόσο δεν ήταν μέλος. Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά δεν ξέρω το Ρουπακιά. Τον είδα σε δελτία ειδήσεων μετά από μέρες. Αυτή είναι η πάσα αλήθεια.

Πρόεδρος: Τον έχουμε δει σε ομιλίες, σε κατασκηνώσεις. Έχει εμφανιστεί… δεν φαίνεται να είναι ο περαστικός.

Κατηγορούμενος: Δεν αντιλέγει κανείς σε αυτό. Δεκάδες τοπικές οργανώσεις υπήρχαν και ο καθένας μπορούσε να μιλήσει και το κόμμα δεν μπορούσε να ξέρει τι θα κάνει και τι θα πει… αυτά τα έβρισκαν μέσα στην τοπική.

«Δεν μας είπε γι’ αυτά που έχεις κάνει»

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα παρακολούθησε την απολογία του Ηλία Κασιδιάρη και αντιδρώντας στους ισχυρισμούς του σχολίασε: «Δεν μας είπε γι’ αυτά που έχεις κάνει»…

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις του αναπληρωτή εισαγγελέα καταγγέλλοντας ότι «στοχεύει στην συγκάλυψη των παράνομων ενεργειών του εισαγγελέα Ντογιάκου».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έστρεψε τα βέλη του στους προστατευόμενους μάρτυρες τους οποίους χαρακτήρισε «στημένους» υπεραμύνθηκε των «συσσιτίων αγάπης και αλληλεγγύης για τους Έλληνες που επλήγησαν από τη μνημονιακή πολιτική» και μίλησε για «άθλια συκοφαντία» εκείνων που κάνουν λόγο για τάγματα εφόδου.