Πολυσέλιδο υπόμνημα με νέα στοιχεία κατάθεσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου οι οποίοι ερευνούν τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis.

Ο πρώην πρωθυπουργός παρέμεινε στο εισαγγελικό γραφείο λιγότερο από μια ώρα και στο υπόμνημα του, το οποίο αριθμεί 32 σελίδες, προσκόμισε συμπληρωματικά στοιχεία στα όσα ήδη έχει καταγράψει στη μήνυση του η οποία στρέφεται κατά του πρώην Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και των προστατευομένων μαρτύρων αλλά και των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς που χειρίζονται την έρευνα. Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά τα νέα στοιχεία ενισχύουν τον ισχυρισμό του για σκευωρία που στήθηκε σε βάρος του και κατατέθηκαν ενώ ήδη έχει μπει στο αρχείο η δικογραφία που τον αφορούσε.

«Ότι είχα να πω για την άθλια αυτή σκευωρία το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Όλα θα έρθουν στο φως» ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Σαμαράς ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα τα οποία θεωρεί ότι τον ενέπλεξαν στην υπόθεση όπως και τον αποκαλούμενο «Ρασπούτιν», τον οποίο όπως τόνισε έχει αποκαλύψει εδώ και καιρό αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα.

Αύριο αναμένεται να καταθέσει για την υπόθεση ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ χθες εξετάστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεων των πολιτικών προσώπων οι αντεισαγγελείς θα αποφασίσουν για την τύχη της δικογραφίας με ανοικτό το ενδεχόμενο να πάρει το δρόμο για τη Βουλή μετά τις αναφορές για την εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Σε κάθε περίπτωση η έρευνα θα συνεχιστεί από τους εισαγγελικούς λειτουργούς για τα μη πολιτικά πρόσωπα.