Την αποκάλυψη «των σκευωρών» που τον ενέπλεξαν στην υπόθεση Novartis ζήτησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του στο πλαίσιο της έρευνας, που είναι ανοικτή στον Άρειο Πάγο , για τους χειρισμούς στην πολύκροτη υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος στην κατάθεση του δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ονόματα, έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με όσα καταγράφει στη μήνυση που έχει καταθέσει σε βάρος των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι με τις μαρτυρίες τους ενέπλεξαν στην υπόθεση πολιτικά πρόσωπα.

«Δεν με ενδιαφέρουν τα ονόματα, δεν αναφέρθηκα σε ονόματα…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του και συνέχισε: «Στόχος μου είναι να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές, σκευωροί, ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί μιας σκοτεινής υπόθεσης. Να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι». Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην δικαιοσύνη τονίζοντας ότι «η δικαιοσύνη θα φέρει στο φως όλη τη σκευωρία και τα ονόματα» .

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος άνοιξε την αυλαία της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούν οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελος Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης, σχετικά με τις καταγγελίες του συναδέλφου τους Ιωάννη Αγγελή για παρεμβάσεις αλλά και για το ρόλο του αποκαλούμενου «Ρασπούτιν» στην υπόθεση της Novartis.

Μετά τον κ. Αβραμόπουλο θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου ενώ, την ερχόμενη Πέμπτη, θα καταθέσει ο κ. Αγγελής. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους και τις μηνύσεις τριών πολιτικών προσώπων οι οποίοι αναφερόμενοι στην εμπλοκή των ονομάτων τους στην υπόθεση κάνουν λόγο για σχέδιο πολιτικής εξόντωσης τους.