Την αποβολή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου από την αίθουσα της Ολομέλειας διέταξε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης ενεργοποιώντας τις διατάξεις για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά.

Κρίθηκε ότι ο κ. Ηλιόπουλος χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις για τη λειτουργία του θεσμού του κοινοβουλευτικού ελέγχου και το πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τον οποίο είπε ότι κοιμάται τον ύπνο του δικαίου και ονειρεύεται να γίνει πρωθυπουργός.

Στις προειδοποιήσεις του κ. Δραγασάκη για την αποβολή του, ο κ. Ηλιόπουλος επέμεινε χαρακτηρίζοντας «ξεφτιλισμένους» τους βουλευτές που διαμαρτύρονταν από τα έδρανα τους.

Ο Γ. Δραγασάκης διέκοψε τη διαδικασία, όταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με ύβρεις τύπου «άντε, βρε ξεφτιλισμένοι» κ.ά.

Χαρακτηριστικά ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος απευθυνόμενος προς τον κ. Δραγασάκη είπε: «Συμμορία δεν είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ που ανήκετε κ. Πρόεδρε».

Το προεδρείο συμφώνησε να κλείσουν τα μικρόφωνα του Ηλιόπουλου και να του αφαιρεθεί ο λόγος. Η Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής αποχώρησε εν μέσω ύβρεων και απειλών, χαρακτηρίζοντας «γίδια» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που χειροκροτούσαν για την απόφαση του προεδρείου.

«Φύγετε για να μην σας διώξουμε εμείς» είπε ο κ. Δραγασάκης και όταν ο βουλευτής επέμεινε, του ανέγνωσε τις διατάξεις του Κανονισμού για την αποβολή του καλώντας στην αίθουσα τον φρούραρχο.

Ο βουλευτής αποχώρησε μαζί με την Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής.

Ακούστε το ηχητικό με τα όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος…