Συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς Παναγιώτη Κανελλόπουλο, είχε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, με θέμα την ενίσχυση του ρόλου των νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Στη συζήτηση παραβρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Γιάννης Ιωαννίδης και συνεργάτες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναζητήθηκαν τρόποι και προτάσεις αύξησης της συμμετοχής των νέων στα δρώμενα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με την ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων Νέων. Μάλιστα, το επόμενο διάστημα, οι προτάσεις αυτές θα τεθούν σε διαβούλευση και με την ΚΕΔΕ αλλά και την ΕΝΠΕ ώστε να υπάρξουν και νομοθετικές παρεμβάσεις.

«Η ενθάρρυνση των νέων να συμμετέχουν στην πολιτική τόσο κεντρικά όσο και σε επίπεδο τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντική διότι τώρα που παρέρχεται σταδιακά η εποχή του τυφλού αρνητισμού έχει αξία με τις απόψεις τους, οι ίδιοι να διαμορφώνουν την Ελλάδα του αύριο μέσα στην οποία θα κληθούν να ζήσουν και να πρωταγωνιστήσουν», δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης μετά το τέλος της συνάντησης.

«Το υπουργείο Εσωτερικών διαμεσολαβώντας προς την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ είναι έτοιμο να αναλάβει πρωτοβουλία για την εδραίωση ενός θεσμικού διαλόγου και συστηματικής συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Η ενίσχυση του ποσοστού συμμετοχής των νέων στα κοινά και η υιοθέτηση των προτάσεών τους για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιφέρεια είναι κοινοί στόχοι τόσο του Υπουργείου όσο και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και κεντρικές επιδιώξεις της κυβερνητικής μας πολιτικής», σημείωσε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς ανέφερε πως «η ανασύσταση των Τοπικών Συμβουλίων Νέων είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ. Οι νέοι πρέπει να αναμειχθούν στα κοινά, ξεκινώντας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι προτάσεις μας είναι εφαρμόσιμες και προσδοκούμε να βρουν πρόσφορο έδαφος.»