Με καταγγελία της «δολοφονικής ρατσιστικής εργοδοτικής επίθεσης» ενάντια στους εργάτες από το Μπαγκλαντές στη Μανωλάδα, αλλά και στην κυβερνητική πολιτική που «οπλίζει το χέρι των εργοδοτών» άνοιξε τη συνέντευξη Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ το μέλος της ΚΣΕ, Γιάννης Σηφακάκης.

Όπως επισημάνθηκε, «η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση επιδεινώνεται και γι’ αυτό οι καπιταλιστές αναζητούν νέους τρόπους λεηλασίας των εργαζομένων, όπως φάνηκε και με την πρόσφατη κρίση στην Κύπρο. Την ίδια στιγμή οξύνονται οι ανταγωνισμοί από τη Β. Αφρική μέχρι τη ΝΑ Ασία και συνεχίζονται τα εγκλήματα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, ο οποίος είναι και ο πραγματικός ένοχος για την επίθεση στη Βοστώνη».

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Γ. Σηφακάκης, «στην Ελλάδα παρά την ψεύτικη επιχείρηση “αισιοδοξίας”της κυβέρνησης, έχουμε επιδείνωση της κρίσης. Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι σε δεινή θέση. Προσπαθεί να δείξει ότι κάνει “σκληρή διαπραγμάτευση” αλλά στην πραγματικότητα έχει δεσμευτεί για νέες απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις. Οικονομικά θέλει να προχωρήσει σε νέες επιθέσεις. Αλλά πολιτικά φοβάται για την σταθερότητά της λόγω των αντιδράσεων. Η τρικομματική κυβέρνηση κλονίζεται καθώς έχει απέναντί της ένα κίνημα που δεν αφήνει να προχωρά η επίθεση όπως θα ήθελε η κυβέρνηση, που έχει δώσει τεράστιες μάχες με τις απεργίες, τις καταλήψεις και τις διαδηλώσεις, που έχει ανατρέψει ήδη τρεις κυβερνήσεις».

Σύμφωνα με το μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, «η 1η Μάη μπορεί και πρέπει να είναι η αφετηρία μιας νέας αντεπίθεσης του κινήματος. Ο κόσμος νοιώθει οργισμένος απέναντι στην κυβέρνηση, απέναντι στους Υπουργούς της λιτότητας, απέναντι στους Υπουργούς του ρατσισμού και της καταστολής που στηρίζουν τις νεοναζιστικές συμμορίες. Χάρη στη δράση του κινήματος βαθαίνει σήμερα η πολιτική κρίση. Και αυτό σημαίνει μεγαλύτερες προκλήσεις, ευθύνες, αλλά και νέες δυνατότητες για την αντικαπιταλιστική Αριστερά. Μπαίνουμε μπροστά στις μάχες χωρίς καμία αναμονή, ενωτικά μαζί με όλον τον κόσμο που στρέφεται προς τα Αριστερά και ξεπερνάει τις πολιτικές των ηγεσιών ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ».