«Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν όλοι οι μηχανισμοί (του κράτους) ότι πρέπει να λειτουργήσουν και το πολιτικό σύστημα δεν κλείνει το μάτι σε κανέναν από αυτούς που εκμεταλλεύεται ανθρώπους, σε κανέναν δουλέμπορο, σε κανέναν ρατσιστή», τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, κ. Φώφη Γεννηματά με αφορμή τα γεγονότα στη Μανωλάδα, επισημαίνοντας, πάντως, παράλληλα ότι δεν πρέπει «να ισοπεδώνουμε τα πάντα. Με το να βάζουμε όλους τους παραγωγούς στο ίδιο σακί, δεν βοηθάμε στην κατεύθυνση να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα».

Η κ. Γεννηματά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, σημείωσε ότι «αυτή η κατάσταση κι αυτές οι εικόνες είναι ντροπή για τη χώρα μας, αλλά δεν αρκεί κανείς να καταδικάζει αυτά τα φαινόμενα, το θέμα είναι να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες Αρχές, για να σταματήσουν επιτέλους και να μην κάνει κανένας τα “στραβά μάτια”».

Υπογράμμισε ακόμα ότι «πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα οι έλεγχοι, να δούμε πόσα εργόσημα πληρώθηκαν σε όλες αυτές τις εγκαταστάσεις και όχι μόνον στον συγκεκριμένο παραγωγό, να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει για να μην καταδικαστεί ένας ολόκληρος κλάδος και δυσφημιστεί όλη η παραγωγή της φράουλας, να αποδοθούν οι ευθύνες σε εκείνους που πραγματικά τις έχουν».

Συνεχίζοντας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «Θα πρέπει να προστατευθούν τα θύματα αυτής της υπόθεσης, γιατί είναι ουσιώδεις μάρτυρες για τη δίκη που θα ακολουθήσει».

Σημείωσε δε ότι «υπάρχουν ζητήματα υγιεινής εκτός από την αδήλωτη εργασία, την εκμετάλλευση, το δουλεμπόριο, τη ρατσιστική βία και όλο αυτό που βγήκε στην επιφάνεια».

«Υπάρχουν ήδη», πρόσθεσε, «σούπερ μάρκετ που διακόπτουν τη συνεργασία τους με τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Νομίζω πως αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, για να μην υπάρχει ένα μποϋκοτάζ συνολικά στη φράουλα και σε όλους τους παραγωγούς της περιοχής».

Η κ. Γεννηματά παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «στηρίζουμε αυτή την κυβέρνηση με κάθε τρόπο. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε και τη διαφορετικότητά μας, ότι δεν έχουμε κάνει και κριτική όπου έχει χρειαστεί πάρα πολλές φορές. Δεν διστάσαμε να πούμε πολλές φορές ότι προσπάθησαν να κινηθούν με τη λογική νόμος και τάξη, κάναμε σκληρότατη κριτική και αντιδράσαμε όταν έπρεπε. Νομίζω όμως ότι στο θέμα αυτό πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και πρέπει να στηρίξουμε τις αρμόδιες αρχές να κατανοήσουν ότι έχουν την πλάτη όλου του πολιτικού συστήματος για να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους».

Σημείωσε δε ότι «οι γενικότητες και η γενική καταδίκη και το ανάθεμα σε όλες τις άλλες πολιτικές δυνάμεις που πασχίζουν αυτή τη στιγμή να οδηγήσουν τη χώρα σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες έξω από την κρίση, δε βοηθούν να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα».

Καταλήγοντας και αφήνοντας αιχμές για την προσέγγιση Τσίπρα-Καμμένου, η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το διάστημα μαδάει τη μαργαρίτα για το αν θα ακυρώσει, αν θα αντικαταστήσει, αν θα αναστείλει το μνημόνιο και δεν παίρνει μία ξεκάθαρη θέση και δεν έχει πει ποτέ ποια είναι αυτή η εναλλακτική του πρόταση».