Πολιτικοί διαξιφισμοί έχουν ξεσπάσει με αφορμή την απομάκρυνση από το Δημόσιο των επίορκων. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, υποστήριξε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κάνουν τα πάντα ώστε να μη χάσουν οι άνθρωποι τη δουλειά τους ενώ ο κ. Κατσαφάδος της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στον κ. Στρατούλη, λέγοντας: «Εσείς κύριε Στρατούλη αδιαφορείτε. Εμείς πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων. Θα πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση».

Πάντως, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπομπή «ΝΕΤ Στα Γεγονότα», υποστήριξε: «Εμείς αδιαφορούμε; Θα μας φορτώσετε τώρα και την ανεργία; Τις δικές σας αμαρτίες πληρώνει ο ελληνικός λαός. Δικοί σας είναι οι συνδικαλιστές. Πρέπει να δούμε πως θα προστατέψουμε τους 15.000 υπαλλήλους».

Αναφερόμενη στο θέμα η Λιάνα Κανέλλη υποστήριξε: «Έμαθε γρήγορα την εποχή Φαραώ. Φαραώ είναι οι αμαρτίες. Ο συνδικαλισμός φταίει; Αυτό φταίει που το κεφάλαιο πουλάει άλογο για μπιφτέκι; Όσο είχατε εξαγορασμένες τις συνδικαλιστικές διεργασίες. Ποιος δημόσιος τομέας να λειτουργήσει; Αυτός που δίνει στον ιδιώτη τα λεφτά;».