Έπειτα από ένα ολιγόωρο διάλειμμα στην Τήνο, ο Κυριάκος Μητσότακης θα αρχίσει την εβδομάδα του νωρίς το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, βάζοντας στο επίκεντρο το ζήτημα του μεταναστευτικού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στις 10 το πρωί.

Μισή αργότερα, στις 10:30, θα ακολουθήσει σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής με τη συμμετοχή τόσο του κ. Αβραμόπουλου όσο και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Το Σάββατο το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κατά την οποία τέθηκαν επί τάπητος οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης που θα παρουσιαστούν το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων την επόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης, με τις επισκέψεις του στα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης την Παρασκευή 12 Ιουλίου, έστειλε σαφή μηνύματα ως προς τις προτεραιότητες της κυβέρνησης πέραν της οικονομίας.

Έτσι, οι διατάξεις για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου θα προχωρήσουν άμεσα και δη στο πρώτο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί στη Βουλή, ενώ η ψηφιοποίηση του Δημοσίου στο σύνολό του αποτελεί το μεγάλο προσωπικό στοίχημα του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού, Κυριάκου Πιερρακάκη.