Επαναλαμβάνονται αύριο, 14 Ιουλίου, οι εκλογές στο 33ο εκλογικό τμήμα του δήμου Αθηναίων, στο 35ο δημοτικό σχολείο και 5ο εσπερινό επαγγελματικό λύκειο στα Εξάρχεια (οδός Κωλέττη 34), από όπου εκλάπη η κάλπη στις εθνικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 7:00 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 19:00.

Υπενθυμίζεται ότι τρία λεπτά πριν την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας τέσσερα άτομα εισέβαλαν στο συγκεκριμένο τμήμα και επιχείρησαν αρχικώς να σπάσουν την κάλπη με βαριοπούλα. Στη συνέχεια, όμως, την έκλεψαν και έφυγαν.

Την ευθύνη ανέλαβαν σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου οι «Καλποθήρες εμπρηστές». Η ομάδα δεν δίστασε να αφήσει να εννοηθεί ότι το κάψιμο της κάλπης είναι μόνο η αρχή.

«Η δράση αυτή αποτελεί ένα θερμό καλωσόρισμα από τη μεριά μας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία, οι οποίοι έχουν υποσχεθεί πως θα μας τελειώσουν. Σας περιμένουμε…» ανέφεραν μεταξύ άλλων.

«Αν μας δώσουν εντολή, όχι μόνο θα τα καθαρίσουμε ούτε κουνούπι δε θα μείνει στα Εξάρχεια. Είμαστε η τρίτη καλύτερη αστυνομία στην Ευρώπη, μια περιοχή δεν μπορούμε να καθαρίσουμε;» περιέγραψε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σταύρος Μπαλάσκας.

«Το θέμα στα Εξάρχεια δεν είναι μόνο οι μπαχαλάκηδες και οι φίλοι τους που έρχονται από το εξωτερικό για να κάνουν τρομοτουρισμό στην Ελλάδα. Είναι το εμπόριο όπλων, ναρκωτικών, άνθρωποι επικίνδυνοι, αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε. Αν θα καθαρίσουμε τα Εξάρχεια θα πρέπει μετά για πολύ καιρό να υπάρχει Αστυνομία» είπε.