Σφοδρή επίθεση στην γερμανική κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, για την προπαγάνδα περί «πλυντηρίου» στην Κύπρο, επισημαίνοντας ότι στην Κύπρο σήμερα ισχύει το καθεστώς, που προϋπήρχε της ένταξής στην ΕΕ και την Ευρωζώνη και φέρει την υπογραφή και του κ. Σόιμπλε.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στην Κύπρο, ο κ. Δραγασάκης αναφέρθηκε σε πολλές χώρες της ΕΕ, όπου ισχύουν οι ίδιοι κανόνες και, ως εκ τούτου, έκανε λόγο για ύβρη και υποκρισία να χρησιμοποιούν την ίδια προπαγάνδα και Έλληνες πολιτικοί.

Ο κ. Δραγασάκης έθεσε επιτακτικά το ερώτημα τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση, που στηρίζει την απόφαση του Eurogroup, αν θα φορολογήσουν τις καταθέσεις, σε περίπτωση που απαιτηθούν πόροι το επόμενο διάστημα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που βρέθηκε στην Κύπρο το προηγούμενο διήμερο επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματος, δήλωσε ότι οι ελληνοκύπριοι «πέτυχαν ήδη μια νίκη, αλλά ο πόλεμος θα είναι σκληρός». Η λύση που αναζητείται, πρόσθεσε, είναι εκτός Τρόικας και εντός ευρώ.

Ο κ. Δραγασάκης εξήρε το υψηλό επίπεδο πολιτικού διαλόγου που εξελίσσεται στην Κύπρο, στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης και τόνισε ότι ήδη δρομολογείται ένα νέο οικονομικό μοντέλο για το νησί, εξέφρασε, όμως, την ευχή και την ελπίδα, αυτό το νέο μοντέλο να επικρατήσει με ομαλό τρόπο και όχι με βίαιο, που θα έχει δραματικές συνέπειες, όπως έγινε στην Ελλάδα.

Μεταφέροντας στους συνομιλητές του στην Λευκωσία τις εμπειρίες από την ελληνική κρίση, ο Γιάννης Δραγασάκης τους υπογράμμισε την ανάγκη, η Κύπρος να αποφύγει πάση θυσία,την παγίδευσή της στο τρίγωνο, λιτότητα, ύφεση, χρέος, σημειώνοντας ότι αν το αποφύγουν θα μπορέσουν να έχουν μιά βιώσιμη λύση. Αν όχι, τότε κάθε λύση, δεν θα είναι βιώσιμη, είπε.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr.