Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο χωρίς να διαφαίνεται μέχρι στιγμής σημείο διεξόδου.Το ήδη τεταμένο κλίμα εντάθηκε μετά τις πληροφορίες για «λουκέτο» στην Λαϊκή Τράπεζα και την ανακοίνωση μέσω ΡΙΚ ότι το ΕLA έκοψε το βράδυ της Τετάρτης την ρευστότητα στην Τράπεζα.

Με το προεδρικό μέγαρο αλλά και την κυπριακή Βουλή να πολιορκείται από διαδηλωτές οι πολιτικοί αρχηγοί συσκέπτονται για μια ακόμα φορά χωρίς κανείς να γνωρίζει αν συζητούν κάποιο νέο πλάνο ή απλά κερδίζουν χρόνο.

Άλλωστε διάχυτες είναι οι πληροφορίες στην Λευκωσία ότι υπάρχουν σκέψεις στην κυβέρνηση για αναβολή της συζήτησης του σχεδίου Β ‘ στη Βουλή .

Στο μεταξύ, το eurogroup συνεδριάζει εκτάκτως μέσω τηλεδιάσκεψης γεγονός που επιβεβαιώνει τον μαραθώνιο διαβουλεύσεων που εξελίσσονται σε όλα τα επίπεδα εντός και εκτός ΕΕ. Στην Αθήνα η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή ετοιμότητα. Από τις 18:30 συνεδριάζει το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας με τη συμμετοχή των κκ Στουρνάρα και Προβόπουλου για την προετοιμασία της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup.