Την αντίδραση του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, προκάλεσε η στάση βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι σημειώνουν ότι θα καταψηφίσουν δύο άρθρα του νομοσχεδίου περί ναρκωτικών με το σκεπτικό ότι «εκχωρείται εθνική κυριαρχία».

Πρόκειται για τα άρθρα 62 και 83 που υποχρεώνουν τον Αρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας να «αναψηλαφούν» αποφάσεις τους για τις οποίες εκφράζουν ενστάσεις τα ευρωδικαστήρια.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα άρθρα ενισχύουν το «κράτος δικαίου», οι βουλευτές της ΝΔ όμως, αλλά και αυτοί των Ανεξάρτητων Ελλήνων, λένε ότι «ανοίγουν τον δρόμο σε Τουρκική Ένωση Θράκης και άλλους να επαναφέρουν τις αλυτρωτικές τους απαιτήσεις».

«Από την στιγμή που προσχωρήσαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση ένα μέρος της εθνικής μας ανεξαρτησίας εκχωρήθηκε. Από την στιγμή που συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκούς θεσμούς ένα μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας εκχωρήθηκε» ανέφερε ο Α. Ρουπακιώτης, απευθυνόμενος σε όσους επικαλέστηκαν την εθνική κυριαρχία.

«Φτάσαμε στο σημείο να προσδεθούμε στις απαιτήσεις των δανειστών μας, υπαχθήκαμε σε μια σύμβαση με το πιο σκληρό δίκαιο. Εκεί δεν χάσαμε εθνική κυριαρχία και την θυμηθήκαμε σήμερα;» αναρωτήθηκε.

Όσον αφορά στα περι «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» ανέφερε ότι «αυτά ειλικρινά, δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω. Είναι πάνω από τις δυνατότητές μου. Δηλαδή τι μου προτείνετε; Μου λέτε πως για να μην επανέλθει μια Ένωση μετά από 10 χρόνια εμείς πρέπει να ξεχάσουμε το Κράτος Δικαίου».