«Όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια. Ο αναξιόπιστος και αλαζόνας κ. Τσίπρας, αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, μετατρέπει τις ευρωεκλογές από δημοψήφισμα και ψήφο εμπιστοσύνης σε δημοσκόπηση!», δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕ και Βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ κ. Λευτέρης Αυγενάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM 104.9» της Θεσσαλονίκης και τους δημοσιογράφους Σοφία Παπαδοπούλου και Κώστα Παπαδάκη.

«Είναι η πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια που οι Έλληνες πολίτες θα πάρουν θέση, και είτε θα επιβραβεύσουν τον κ. Τσίπρα, είτε θα πουν “Ως εδώ!”. Και θα το πουν, θα δείξουν στον κ. Τσίπρα την πόρτα της εξόδου. Μετά τις Ευρωεκλογές ο κ. Τσίπρας δεν θα έχει καμία νομιμοποίηση, να πάρει καμία απόφαση για αυτή τη χώρα», τόνισε ο κ. Αυγενάκης και σημείωσε:

«Τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας αν χάσει τις εκλογές; Θα μείνει Πρωθυπουργός ή θα υποβάλει την παραίτησή του; Όταν το 2014 κέρδισε στις ευρωεκλογές έτρεξε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχε ζητήσει εθνικές εκλογές. Αν χάσει ο κ. Τσίπρας τις ευρωεκλογές θα πάει στον κ. Παυλόπουλο να υποβάλει την παραίτησή του ναι ή όχι;».

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, «ο κ. Τσίπρας υποτιμά τον Ελληνικό λαό, και την λαϊκή βούληση. Κυνικός, αλαζόνας και ψεύτης, οι Έλληνες δεν μπορούν να του έχουν καμία εμπιστοσύνη.

Στο σκάφος ανέβηκε με το αξίωμα του Πρωθυπουργού και πιθανόν κάποιοι άλλοι, όπως ακούγεται, με το αξίωμα του Υπουργού. Εάν δεν είχαν το θεσμικό αυτό ρόλο, δεν θα τους άφηναν ούτε καν να πατήσουν στο ξύλο της θαλαμηγού για να μην το γρατζουνίσουν».

Χαρακτήρισε επίσης «ηθικό ξεπεσμό το να ομολογεί ο κ. Τσίπρας δημόσια πως «προφανώς» δεν τον ενοχλούν οι συναλλαγές, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις «σκαφάτες» διακοπές του. Τι τον ενοχλεί λοιπόν; Ποιο είναι το αξιακό πλαίσιο που πρεσβεύει ως Πρωθυπουργός της χώρας;».

Αναφορικά με τις Ευρωεκλογές, ως Νέα Δημοκρατία «έχουμε ξεκαθαρίσει τι πρεσβεύουμε και που ανήκουμε. Ανήκουμε στο μεγάλο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Ο κ. Τσίπρας ούτε απαντά για το που ανήκει, ούτε για το που θέλει να τοποθετήσει την χώρα μας, σε ποια πλευρά μέσα στις μεγάλες ευρωπαϊκές πολιτικές δομές. Δεν λέει γιατί θα αποφασίσει ανάλογα με το τι τον βολεύει ευκαιριακά και μόνο.

Ο κ. Τσίπρας αποφεύγει τις αυτοδιοικητικές εκλογές όπως ο διάολος το λιβάνι, και αυτό γιατί ούτε μία Περιφέρεια δεν θα κερδηθεί από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ».