Ευρωεκλογές 2019: Η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Αναλυτικά το κείμενο


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15:02
21/04/2019
Ευρωεκλογές 2019: Η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
32
loading

Στην δημοσιότητα δόθηκε σήμερα, Κυριακή 21.04.2019, η διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για τις επερχόμενες ευρωεκλογές του Μαΐου.

«Στις 26 του Μάη θα στείλουμε τους εκπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο. Πρόκειται για κρίσιμες εκλογές που θα καθορίσουν την κατεύθυνση της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε με αρχές την εμπέδωση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της ισότητας των φύλων, του κοινωνικού κράτους, της κοινωνικής συνοχής και της σύγκλισης των επιπέδων οικονομικής ανάπτυξης και διαβίωσης. Δυστυχώς, αυτές οι αρχές έχουν δώσει τη θέση τους στην πολιτική της λιτότητας, στις κεντρόφυγες τάσεις (Brexit), στη διαφοροποίηση του ευρωπαϊκού βορρά από το ευρωπαϊκό νότο, στον ευρώ σκεπτικισμός, με συνέπεια την άνοδο της Ακροδεξιάς και του εθνικολαϊκισμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το κείμενο διακήρυξης για τις ευρωεκλογές.

Τονίζει πως «καλούμαστε, επομένως, να πάρουμε ιστορικές αποφάσεις γιατί το μέλλον της Ελλάδας είναι συνυφασμένο με το μέλλον της Ευρώπης. Το 2018 η Ελλάδα βγήκε από τον σκληρό μνημονιακό καταναγκασμό. Αλλά η κρίση που βίωσε και σε μεγάλο βαθμό ακόμα βιώνει ήταν και κρίση της Ευρώπης. Ήταν η κρίση του κυρίαρχου νεοφιλελεύθερου μοντέλου. Κάθε χώρα τη βίωσε με μεγαλύτερη ή μικρότερη ένταση. Ποια είναι τα διδάγματα της κρίσης για την επόμενη μέρα; Θα συνεχίσουμε ενισχύοντας τη νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας και περιορισμού των κοινωνικών δικαιωμάτων, την πολιτική χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση η οποία εξ αντιδράσεως προκαλεί τον ακροδεξιό λαϊκισμό που αμφισβητεί τις βάσεις του ευρωπαϊκού δημοκρατικού πολιτισμού;».

Σημειώνει το διακύβευμα των ευρωεκλογών και υπογραμμίζει την ανάγκη για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της διακήρυξης:

Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε -και γι' αυτό εργαζόμαστε- τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση όλων των δυνάμεων που υποστηρίζουν έμπρακτα την Ευρώπη της δημοκρατικής νομιμοποίησης, την Ευρώπη των πολιτών, την Ευρώπη της πολύπλευρης αλληλεγγύης. Μέσα στο πλαίσιο αυτό αντιλαμβανόμαστε και την Ελλάδα της προόδου, της δίκαιης ανάπτυξης, της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στην οικονομική και κοινωνική κρίση προστίθενται τα ολέθρια αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής. Έχει γίνει προφανές ότι η οικολογική καταστροφή που επιφέρει η κλιματική αλλαγή οφείλεται στην αλόγιστη κατασπατάληση πόρων από τους εμπόρους του κέρδους, στην ερημοποίηση μεγάλων περιοχών του πλανήτη, που ενισχύουν έτσι, εκτός των άλλων, τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Στο κενό μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής που υπέθαλψε ο νεοφιλελευθερισμός, διείσδυσε και αναπτύχθηκε η ακροδεξιά, με τη δήθεν αντισυστημική ρητορεία της και με «πολιτική» πρόταση τον ακροδεξιό εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον μισογυνισμό, το μίσος κατά του μειονοτικού «άλλου» σε κάθε επίπεδο. Ο νεοφιλελευθερισμός υπέθαλψε τις ακροδεξιές πρακτικές, και σε αρκετές χώρες της Ευρώπης συμπλέει ή συγκυβερνά με την Ακροδεξιά. Η επιθετικότητα αυτού του συστήματος, όπου παγιώθηκε, στράφηκε εναντίον των κοινωνικών, των πολιτικών και των ατομικών δικαιωμάτων, στοχοποίησε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, τροφοδότησε την έμφυλη βία, αλλά και τη φυσική βία ενάντια σε κάθε «διαφορετικότητα». Θέλουμε την Ευρώπη ήπειρο της δυσανεξίας και της μισαλλοδοξίας;

Η Ακροδεξιά δεν χτυπά απλώς «την πόρτα μας», Έχει ήδη εισβάλει μέσα στο κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι ενώ επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ατζέντα παραδοσιακών δυνάμεων της κεντροδεξιάς. Πρέπει αποφασιστικά να την αντιμετωπίσουμε και αυτό θα κάνουμε ενισχύοντας παντού προοδευτικές συμμαχίες.

Στην Ελλάδα, ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός, όπως αποτυπώνεται στις θέσεις και στο πρόγραμμα της ΝΔ, επιδιώκει να εφαρμόσει όσα δεν τόλμησε το Μνημόνιο. Φορολογικές ελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο και τους έχοντες σε βάρος του κοινωνικού κράτους. Διάλυση των εργασιακών σχέσεων, απολύσεις χωρίς όριο και αποζημίωση, ρευστοποίηση του ωραρίου, συρρίκνωση του κράτους και εκχώρηση παιδείας και υγείας στους ιδιώτες. Αντί δικαιωμάτων, φιλοδωρήματα. Αυτά υποσχέθηκε στους ντελιβεράδες, αυτά στους μουσικούς παραγωγούς. Αυτή είναι η φιλοσοφία του Νεοφιλελευθερισμού. Από το κράτος πρόνοιας πίσω στην επιλεκτική φιλανθρωπία. Χαρακτηριστική των γενικότερων προθέσεων της ΝΔ είναι η υποστήριξη που παρέχει στον υπερσυντηρητικό Μάνφρεντ Βέμπερ για τη νευραλγική θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής . Μια υποστήριξη που θα βλάψει πέραν των άλλων και τα ελληνικά συμφέροντα μέσα στην ΕΕ , όπως αποδεικνύει το πρόσφατο παρελθόν του υποψηφίου.

Με αφορμή την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών, μια σπουδαία πράξη ειρήνης και συμφιλίωσης στα Βαλκάνια που χαιρετίστηκε από όλο τον κόσμο, η ΝΔ νομιμοποίησε το κλίμα ψευδο-εθνικισμού και φανατισμού, ξαναθυμίζοντας το τοξικό κλίμα της εμφυλιοπολεμικής ρητορικής. Από τη Μεταπολίτευσης, που δημιούργησε τη δημοκρατία μας, πίσω στην Ελλάδα της Δεξιάς που δεν έχει πρόβλημα να αποκλείει από τη διακυβέρνηση της χώρας εκείνο το τμήμα που έχει « ελαττωματικές ιδέες και φρονήματα», δηλαδή την Αριστερά.

Θεωρούμε ότι απέναντι στην κρισιμότητα των εκλογών χρειαζόμαστε -και γι'αυτό συγκροτούμε - μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία των πολιτών, των κινημάτων και των συλλογικοτήτων που ανήκουν στο χώρο της αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας που απογαλακτίζεται από συντηρητικές πολιτικές, της οικολογίας και των πράσινων, του δημοκρατικού κέντρου. Θέλουμε μαζί μας τους φιλελεύθερους δημοκρατικούς πολίτες που η ταυτότητα τους ορίζεται από τη μακρά παράδοση των δημοκρατικών αγώνων του λαού μας.

Το πρόγραμμά μας, το κοινωνικό Συμβόλαιο που προτείνουμε, συνοψίζεται σε επτά σημεία, για την πραγματοποίηση των οποίων θα αγωνιστούμε στην Ευρώπη:

-Πρώτον, την κατοχύρωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Πυλώνα, για την εγγύηση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ανδρών και γυναικών: Για έναν ευρωπαϊκό κατώτατο μισθό, την εξάλειψη της ανισότητας στις αμοιβές, ευρωπαϊκές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινές ευρωπαϊκές κοινωνικές υπηρεσίες με πρόσβαση ελεύθερη στους πολίτες.

-Δεύτερον, την αποφασιστική αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού με νέους πόρους, χωρίς να επιβαρύνουμε τα λαϊκά στρώματα: Όπως, ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, ο φόρος στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ο φόρος στις συναλλαγές μέσω ψηφιακών πλατφορμών.

-Τρίτον, η ανάπτυξη μηχανισμών διαμερισμού της ευθύνης αλλά και του βάρους -αμοιβαιοποίηση δηλαδή του ρίσκου και των δημόσιων χρεών στο εσωτερικό της Ευρωζώνης. Πρακτικά με την έκδοση ευρωομολόγου.

-Τέταρτον, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής του μεγάλου πλούτου. Με ευρωπαϊκές και διεθνείς ρυθμίσεις για τους φορολογικούς παραδείσους, καθώς και με τη στροφή προς μια δίκαιη φορολογική εναρμόνιση.

-Πέμπτον, η ριζική στροφή της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής από τη λιτότητα στις επενδύσεις, για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Με βάση ένα νέο επενδυτικό πρότυπο που θα προάγει τον οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας.

-Έκτο, η άμεση συντονισμένη δράση σε επίπεδο κρατών μελών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στη βάση των Στόχων που έχει ήδη θέσει η Ένωση ως το 2050. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις των μαθητών για το κλίμα, μας δείχνουν το δρόμο.

-Και έβδομο, η διεύρυνση της δημοκρατίας. Το τέλος της κυριαρχίας του τεχνοκρατισμού επί της πολιτικής. Μέσα από θεσμούς για τη διαφάνεια και τη λογοδοσία και μέσω της κατοχύρωσης νέων θεσμών και δεσμευτικών μηχανισμών κοινωνικής συμμετοχής".

Τέλος, στο μείζον θέμα των προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών σταθερή είναι η θέση μας για Κοινό Ευρωπαϊκό Σύστημα Ασύλου και για την ανάγκη αναθεώρησης της Συνθήκης του Δουβλίνου, στη βάση της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού.

Προχωράμε, λοιπόν, αποφασιστικά στη μεγάλη δημοκρατική- προοδευτική συμπαράταξη, με απόλυτο σεβασμό στις επιμέρους απόψεις και τις διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές ευαισθησίες. Το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία απλώνεται με γοργούς ρυθμούς σε όλη την χώρα , είναι στρατηγική επιλογή που παράλληλα θα δώσει νικηφόρα την μάχη των ευρωεκλογών.

Οι ιστορικοί δεσμοί που συγκροτούν αυτή τη μεγάλη κοινωνικοπολιτική συμμαχία καθορίζουν τη δράση της. Η προάσπιση της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, η προώθηση της ολόπλευρης, δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης της χώρας, η αποτροπή του «μαύρου μετώπου» της αντίδρασης και της οπισθοδρόμησης αποτελούν τους άρρηκτους δεσμούς της, και ταυτόχρονα τους μεγάλους στόχους της για την Ευρώπη που μας αξίζει. Αυτή η προοδευτική - δημοκρατική συμμαχία αποτελεί εγγύηση για μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, που θα αγωνιστεί για μια άλλη Ευρώπη της ειρήνης, της κοινωνικής προόδου και της δημοκρατικής αναγέννησης.

Τα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβερνώσα Αριστερά αναμετρήθηκε και με τις αδυναμίες της και τα σφάλματα της. Όμως, στο τέλος αυτής της πρώτης διαδρομής κατόρθωσε να κρατήσει την κοινωνία όρθια και να βγάλει την χώρα στο ξέφωτο.

Ζητάμε από τους δημοκρατικούς και απαιτητικούς πολίτες να απορρίψουν τη, βολική για τη δεξιά, θεωρία του καναπέ, της αδιαφορίας και της αποχής, να προσέλθουν αποφασιστικά στις κάλπες και με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών να προετοιμάσουν την μεγάλη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στις εθνικές εκλογές.

Καλούμε τη νέα γενιά να πάρει στα χέρια της την συναρπαστική υπόθεση της Ευρώπης , της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της οικολογίας.

Με την κοινή μας δράση συγκροτούμε τη μεγάλη συμμαχία, που θα υπερασπιστεί το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο και θα γυρίσει τον τροχό της Ιστορίας προς την κατεύθυνση της κοινωνικής προόδου.

Το οφείλουμε στη χώρα μας, στο λαό μας, στην ιστορία μας, στα παιδιά μας».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

32
σχόλια
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  ΚΚΕ παντού!!!
  Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τσακώνεται με τη ΝΔ για το ποιος μεγαλοεπιχειρηματίας στηρίζει ποιον, συνεχίζει να μιλάει για τα δήθεν επιτεύγματα της κυβέρνησής του, αυτά για τα οποία τσάκισε το λαό και τα δικαιώματά του. Μετά τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να εμφανίσει την αποπληρωμή κάποιων απ’ τα δάνεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ως μέγιστη επιτυχία!!!

  Τι μας λέει;
  Ότι το ΔΝΤ, ο «βασικός πυλώνας» της μνημονιακής πολιτικής φεύγει και παράλληλα μας λέει ότι η αποπληρωμή είναι μια «μεγάλη επιτυχία του ελληνικού λαού». Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

  Οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να χειροκροτούν, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ στραγγίζει δεκάδες δισεκατομμύρια πάλι ευρώ απ’ τις τσέπες τους για να πληρώσει το ΔΝΤ. Τα 3,5 δισ. ευρώ που θα δοθούν στο ΔΝΤ είναι τα ματωμένα πλεονάσματα, η υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων.

  Σκεφτείτε ότι με αυτά θα μπορούσαν να γίνουν έργα κοινωνικής πολιτικής, σχολεία, νοσοκομεία, παιδικοί σταθμοί, κάτι που φυσικά δεν γίνεται.

  Γι' αυτά τα 3,5 δισ.:

  έχει ήδη μειωθεί το αφορολόγητο,

  έχει εκτοξευθεί ο ΦΠΑ και οι έμμεσοι φόροι,

  έχουν γίνει απανωτές περικοπές στην Υγεία, στην Παιδεία, στις συντάξεις.
  ....
  https://gkagkarin.blogspot.com/2019/04/blog-post_790.html

 2. avatar ΡΟΥΝΤΟΛΦ

  Δεν φτάνει ότι θα ηττηθείτε παταγωδώς , δεν θα μπορείτε ούτε στο περίπτερο της γειτονιάς σας να πάτε .

 3. avatar ΠΑΜΕ ΑΡΧΗΓΕ ΗΓΕΤΗ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΓΙΑ

  ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΤΡΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΥΜΕΝΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΜΙΖΑΔΩΡΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΣΑΝ!!!

 4. avatar Ρε γελοίοι συριζαίοι..

  ...τι σχέση έχετε με την προοδευτικότητα ;
  Ο βίος και η πολιτεία σας δείχνουν ότι
  είστε γεννημένοι μόνο για την καταστροφή.
  4+ χρόνια τώρα , σε αυτή έχετε αριστεύσει
  αλλά όπως όλα τα καλά πράγματα και σε
  αυτό φθάνει το τέλος του..άντε γειά ..

 5. avatar ΠΚ

  Αφου διελυσες το κρατος τεσσερα χρονια με τον ακροδεξιο συναιτερο σου τωρα θελεις προοδευτικη συμαχια εναντια στην ακροδεξια.
  Να εισε συγουρος οτι θα σου τη δωση ο λαος στις 26 Μαιου

 6. avatar Τειρεσίας

  Συμμαχία με την λάσπη
  τον λαϊκισμό με 80 δις παραπάνω δάνεια εως το 2090. Και με μια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥΛΉΘΗΚΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

 7. avatar tboni2

  Κλείστε τον φυλακή να σωθούμε!!!

 8. avatar ΧΑ – ΝΔ – Ορμπάν – Βέμπερ – Σαλβίνι και cia

  Η στιβαρή παρουσία των αριστερών και προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων, είναι το μόνο ανάχωμα στους φασίστες και τους ακροδεξιούς που τους θρέφουν στον κόρφο τους! Αν σηκώσουν κεφάλι, προμηνύονται νέες συμφορές για την Ευρώπη και το δημοκρατικό πολίτευμα.

  1. avatar απειλη για τη δημοκρατια

   ειστε εσεις οι συριζοκαναλες της ερτ......οι μαδουροφασιστες ..οι δολοφονοι του λαου και της χωρας......με χ.α πατε αγκαλια...δεξιους και κλεφτοπασοκους ειστε γεματοι.....ανελιτες φουλ...μη μιλας...γινεσαι ρεζιλι κακομοιρη

 9. avatar Φοινικιος

  Μαζί με τα τόσα πολλά μέλη του Πασοκ που πήρε στο κόμμα, πήρε και την "προοδευτική συμμαχία" του Αντρέα...
  Αν δεν ήταν τόσοι θα του ζητούσε το Πασοκ πνευματικά δικαιώματα...

 10. avatar antitrol control

  Περιμένω την ώρα που θα δεις τα πρώτα exit polls εκεί στο γραφείο σου, πολύ πριν την επίσημη ανακοίνωση, όταν θα σου δείχνουν ποσοστό πολύ κάτω από το 20%... Και όλους τους δελφίνους να μετατρέπονται σε λευκούς καρχαρίες έτοιμους να σε καταβροχθίσουν. Να δω τότε ποιος Άδωνις Γεωργιάδης να βρεθεί να σου πετάξει την λευκή πετσέτα που πετάνε οι κατάκοποι ηττημένοι πυγμάχοι λίγο πριν δηλώσουν την πανηγυρική τους ήττα...
  Αποχαιρέτα το το Μαξίμου που χάνεις σκοπιανοπροσκυνημένε μουσουλμανοπροσκυνημένε οσφυοκάμπτη μνημονιόπληκτε δικτάτορα.

 11. avatar Παλαιος

  Αλαζει ονομα στον συρφετο του ο Τσιπρας γιατι το "ΣΥΡΙΖΑ" δεν τραβαει πια.
  Ειναι για να τους κλαινε κι οι ρεγγες!

 12. avatar Α.Λ.

  Γεια σου μεγάλε ακροαριστερέ επαναστάτη. Εσύ δεν ήσουν που θα έπαιζες τα νταούλια και οι δανειστές θα χορεύανε? Εσύ δεν ήσουν που θα καταργούσες τον ένφια? Εσύ δεν ήσουν που θα πήγαινες το αφορολόγητο στις 12.000? Εσύ δεν έλεγες ''με κυβέρνηση Σύριζα κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη''? Πόσοι πλειστηριασμοί γίνονται κάθε εβδομάδα? Από παντελονάτος που θα καταργούσες τα μνημόνια, έγινες το σκυλάκι της Μέρκελ. Ως και δημοψήφισμα έκανες, και σου είπε ο λαός ένα βροντερό ΟΧΙ με ποσοστό 62%. Και αυτό το ΟΧΙ πρώτος εσύ έπρεπε να το σεβαστείς. Άντε και εσύ μαζί με τους προηγούμενους, και δε θέλω να πω περισσότερα μέρες που είναι.

  1. avatar @A.Λ

   Για να κάνει το 4% που ειχε 34% επρεπε να πει και καποια πραγματα που δεν θα μπορουσε να τα κανει...!Για το δημοψηφισμα ορθως επραξε, γιατι εαν δεν εκανε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ τωρα στις τσεπες μας θα ειχαμε δραχμουλες και οποιος μπορει καταλαβαινει τι θα σημαινε αυτό..!!

   1. avatar Α.Λ.

    Σε εσένα αν θυμάσαι έχω πει ότι δεν έχω κουβέντες μαζί σου και δε θέλω να με σχολιάζεις, και δεν έχει να κάνει με τα πολιτικά σου πιστεύω αλλά καθαρά και μόνο με το χαρακτήρα σου, ο οποίος δε μου αρέσει. Μη νομίζεις λοιπόν ότι δε κατάλαβα ποιος είσαι. Όσο για το σχόλιο σου, το μόνο που έχω να πω, είναι ότι αν είσαι μάγκας πήγαινε αυτά και πέστα στους εκατοντάδες συνανθρώπους μας που καθημερινά οι τράπεζες τους βγάζουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό, αλλά και σε αυτούς που επίσης τους βγάζει σε πλειστηριασμό η εφορία το σπίτι τους επειδή δεν έχουν να πληρώσουν τον ένφια, ένας φόρος παράνομος και ληστρικός, που υπάρχει μόνο και μόνο για να πληρώνουν τους τοκογλύφους δανειστές. Εκεί πήγαινε πέστα αυτά να σε δω, και όχι πίσω από ένα πληκτρολόγιο.

    1. avatar @@@Α.Λ.

     Μόνο ο σαχλαμπούρδας ο Lxi γράφει τέτοιες κοτσάνες, το υποτιθέμενο γηραιό τρολ.

 13. avatar Που είσαι ρε απάτη ????

  Εμφανιστηκες πάλι ....ψευταρα!!! Και τι βγαίνεις να μας πεις τώρα για την ακροδεξιά
  Ότι είναι η ΚΑΚΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ....ΡΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕΣ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΡΕ [...] !!!!
  ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥ ΠΑΣ ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ....ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΕΡΑΣΕΣ ΞΥΣΤΑ ....ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΠΙΣΕΣ....ΠΟΤΕ ....ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ !!!

 14. avatar ;;;;

  Χαχαχα Περιμένω την ώρα θα σου κοπεί το χαμόγελο Περιμένω την ώρα που θα σου κοπεί η χαρά

 15. avatar Lxi

  Δυστυχώς κυριοι του Συριζα με τα λόγια δεν κερδιζονται εκλογές!
  Πρωτα και κυρια πρεπει οσοι τα αρπαζαν απο Νοβαρτις, Κεελπνο και Δανεια κομματων πρεπει να οδηγηθουν το ταχύτερο Κορυδαλλό.
  Γιατι καλες ηταν οι εξεταστικές δυο χρονια για Κεελπνο και Νοβαρτις αλλα αποτελεσματα θελουμε για την λεηλασια που μας εκαναν.
  Δευτερο θα πρεπει αμεσα να σταλουν στην εισαγγελεια για διερευνηση οι καταγγελιες Καμμενου για τα εκατομ του Σορρος στον Κοτζια και για τις μιζες για βιζες.Γιατι ειναι αδιανοητο ο μεχρι προ τριμηνου Υεθα να κατηγορει τον ομοτραπεζο Υπεξ για απατεωνα και εαν ο Καμμενος ειναι συκοφαντης να οδηγηθει παραυτα στην δικαιοσύνη.
  Τριτο και τελευταιο λογω χωρου, πρεπει ο Τσιπρας να καταλαβει οτι ειναι μια αριστερη κυβερνηση και ειναι υποχρεωμένος να βοηθα τους μη προνομιουχους Ελληνες. Δλδ θα πρεπει κατα την γνωμη μου να επιβαλει εκτακτη αναλογική φορολογηση και για μια τριετια στους εχοντες και κατεχοντες μεγαλες ακινητες ανά οικογενεια περιουσιες, απο υψος 800 χιλ ευρω και ανω και στους κατεχοντες οχηματα ανω των 2200 κε. που κυκλοφορησαν εντος της 15ετιας και βεβαιως στους κατοχους σκαφων ανω των6ή7 m.
  Ολοκληρο το ποσό που θα εισπραχθεί θα πρεπει να παει για την απαλλαγή απο τον Ενφια των κατεχοντων ακινητα μεχρι υψος 80 χιλ € και σε ανακουφηση των ασθενων ταξεων, χαμηλοσυνταξιουχων, εργατων γης, αεργους νεους κτλ.
  Ειναι δικαιο θα πουν πολλοί?
  ΝΑΙ ειναι η απαντηση γιατι ολοι οι παρεπιδημουντες στην Ιερουσαλήμ γνωριζουμε πως εγιναν οι πολύ μεγαλες περιουσίες !

  1. avatar @Lxi

   εισαγγελεια, όπως λέμε εργαλεία. Το ορθό είναι ''εισαγγελία''.

  2. avatar @lxi

   Eαν ειχες και εσύ πανω απο 800 .000€ ακινητη περιουσια ή κανένα μεγαλου κυβισμού αυτοκινητο θα τα προτεινες τότε ολα αυτα που ανεφερες. ;;

   1. avatar Lxi

    Mην εισαι και τοσο αυστηρός δασκαλε ,1500 γραμματα εγραψα και ενα μονο λαθος βρηκες. . Αλλη φορά παντως θα προσεχω περισσοτερο. !!

   2. avatar @@lxi

    Κανεις λαθος γιατί δεν ξερεις εαν εχει και ποσο εχει ακινητη περιουσία και τι Ενφια πληρωνει ο καθε σχολιαστης που γραφει εδω μεσα και κανει καποιες προτασεις εφαρμοσιμες ή μή ..!!

  3. avatar Θωμας Γουδι .

   Καλα τα γραφεις αγαπητέ λχι αλλά δεν θα κανει τίποτα απο αυτα που γραφεις γιατι ειναι αριστερος μαλλον imitassion. Κριμα βεβαια γιατί και εγω τον ειχα πιστεψει και ψηφισει.

  4. avatar Ellraiser

   Μετα τις εκλογες
   Πρωτο θα παει αρχειο
   Δευτερο και αυτο.
   Τριτο δεν ειναι αριστερα οποτε ολα ακυρα ουτε σκεψη.
   Εχω και εγω πολλα να σε προτεινω αλλα αντιμετωπιζω την πραγματικοτητα. !

 16. avatar Lxi…..

  πού είσαι αγόρι μου γιατί δεν εμφανίζεσαι? Έλα να υποστηρίξεις το Τσίπρα, έλα να πεις ότι έπρεπε να κερδίσει το ναι στο δημοψήφισμα, έλα να πεις ότι πρέπει να πληρώνουμε ένφια για να πληρωθεί το χρέος, έλα να πεις ότι ο Σόιμπλε ήταν ο σωτήρας μας, έλα να πεις ότι πρέπει να μας παίζουν παλαμάκια οι δανειστές και εμείς να χορεύουμε γιατί είμαστε μια χώρα που τα εισάγει όλα απ' έξω. Τα έχεις πει όλα αυτά ή δεν τα έχεις πει? Έλα να τα πεις και τώρα αν σου βαστάει, έλα μη κρύβεσαι. Κουραμπιέ.

  1. avatar Lxi

   Mην ανησυχεις φίλε γιατί εδω ειμαι και σε λιγο πιστευω να διαβασεις αυτα που γραφω και να ξέρεις οτι εγω δεν στηριζω κανενα Τσιπρα γιατι ειμαι ελευθερος και δεν χρωστω σε κανενα [..]στη.. Αλλα εαν εσύ τα διαβασεις θαθελα να μου ελεγες τη γνωμη σου, για οσα εγραψα. .. Tks. !!

   1. avatar @Lxi

    Χρωστάς της Μιχαλούς.

    1. avatar Lxi

     Καλά βρέ τρολλι εσενα σε πειραζει που εγώ χρωστώ της Μιχαλούς και δεν σε πειραζει καθόλου που το κλεφτοκομμα σου χρωστά 250 εκατ.€ στις τραπεζες και αλλα τοσα τα συνεταιρακια σας. ??

     1. avatar Κλεων ….αλλά Λέων .

      Καλά μεγαλε εισαι και ο πρωτος , τα εχεις κανει τα εθνίκια για να τα λυπομαστε.. Αυτο με την Μιχαλου και με τις τράπεζες εγραψε. ...

 17. avatar Εκατό ονόματα να αλλάξεις ίδιος θα μείνεις

  και δεν αντέχουμε άλλο να υποτιμούμε τον εαυτόν μας για να σε έχουμε πρωθυπουργό.Αρκετά σε ανεκτήκαμε και εσένα και τις ψευτιές σου και την προδοσία σου,αλλά και την αγραμματοσύνη όλων εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ,εκτός αν είναι εσκεμμένη κάθε φορά η παραποίηση των γεγονότων ,γιατί τότε είναι χειρότερο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει