Η συνάντηση Μητσοτάκη με καλλιτέχνες και η κόντρα με το Μαξίμου

Το επίμαχο σποτ και οι αντιδράσεις από Ξαρχάκο, Δεληβοριά, Κραουνάκη, Δρογώση


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
16:54
17/04/2019
Η συνάντηση Μητσοτάκη με καλλιτέχνες και η κόντρα με το Μαξίμου
20
loading

Συνάντηση με διακεκριμένους δημιουργούς από το χώρο του ελληνικής μουσικής είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της οποίας εξέφρασε τη δέσμευσή του να στηρίξει με κάθε τρόπο το ελληνικό τραγούδι προκειμένου να ξεπεράσει την κρίση.

Στο γεύμα που έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας το παρών έδωσαν οι Διονύσης Σαββόπουλος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Χρήστος Νικολόπουλος, Φίλιππος Πλιάτσικας, Φοίβος (Τασσόπουλος), Φοίβος Δεληβοριάς, Στάθης Δρογώσης, Δήμος Αναστασιάδης και οι στιχουργοί Ελένη Γιανατσούλια και Ηλίας Φιλίππου.

Η συνάντηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, με κυβερνητικές πηγές να αναφέρουν σε σχόλιό τους πως «ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να πείσει πως είναι λαοφιλής, δεν ντράπηκε να εκμεταλλευτεί καλλιτέχνες εν αγνοία τους για ένα προεκλογικό σποτ».

«Το χειρότερο, όμως, είναι ότι την ώρα που η κυβέρνηση έχει δώσει μάχη για τη διαλεύκανση του διαχρονικού σκανδάλου της ΑΕΠΙ, το οποίο οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άφησαν να γιγαντωθεί, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να κρύψει για άλλη μία φορά την ταύτισή του με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ζητώντας οι επιχειρηματίες αντί να τηρήσουν το θεσμικό πλαίσιο για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, να καταβάλλουν απλά "ένα συμβολικό ποσό για το ελληνικό τραγούδι"», προσθέτουν.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε την ακόλουθη επιστολή στο σωματείο ΑΣΜΑ:

«Προς Σωματείο ΑΣΜΑ,

Ευχαριστώντας σας ξανά για την πολύ εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε τη Δευτέρα, θέλω να διασαφηνίσω μια φράση μου που πιθανώς παρεξηγήθηκε, εξ ού και με έκπληξη διάβασα μια ανακοίνωση του Σωματείου σας, αλλά και μια ανάρτηση του διακεκριμένου τραγουδοποιού κ. Φοίβου Δεληβοριά.

Στόχος μου, όπως είπα σε όλους τους δημιουργούς που μετείχαν στη συνάντησή μας, είναι να στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις το ελληνικό τραγούδι, και πρωτίστως βέβαια τους χιλιάδες λιγότερο γνωστούς δημιουργούς -συνθέτες, στιχουργούς, μουσικούς- που ζουν αποκλειστικά από τα πνευματικά δικαιώματα. Στο πλαίσιο αυτό απηύθυνα δημόσια έκκληση στους επιχειρηματίες που σχετίζονται με την ελληνική μουσική, να καταβάλουν, ως οφείλουν, το τίμημα που προβλέπει ο νόμος για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών. Χαρακτήρισα το τίμημα συμβολικό, γιατί είναι όντως συμβολικό, αν το συγκρίνει κανείς με τα έσοδα που αποκομίζουν, αξιοποιώντας και το καλλιτεχνικό έργο των Ελλήνων δημιουργών.

Με το ίδιο ακριβώς πνεύμα, όπως τόνισα, θα στηρίξω και το συλλογικό σας πια στόχο, να μετεξελιχθεί ο σημερινός φορέας ΕΥΕΔ, σε έναν ανεξάρτητο και ακηδεμόνευτο από το κράτος φορέα αυτοδιαχείρισης συλλογής των πνευματικών σας δικαιωμάτων.

Ο Σταύρος Ξαρχάκος ζητά να κατεβεί το σποτ της ΝΔ

Σε δήλωση-ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Σταύρος Ξαρχάκος ζητά να κατεβεί το σποτ που πρόβαλλε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά, η δήλωση Ξαρχάκου έχει ως εξής:

«Σήμερα το πρωι πληροφορήθηκα ότι η χθεσινή συνάντηση μέρους των δημιουργών με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, χρησιμοποιήθηκε σε σποτ για να εξυπηρετηθεί ο προεκλογικός του αγώνας.

Λυπάμαι πάρα πολύ.

Ως ένας άνθρωπος, ο οποίος μάχεται εδω και δεκαετίες για τα δικαιώματα των δημιουργών, απέναντι στη ληστρική και κακουργηματική διαχείρησή τους από την ΑΕΠΙ και την οικογένεια Ξανθόπουλου, οφείλω με λίγα λόγια να διευκρινήσω κάποια πράγματα, όσο πιο σύντομα μπορώ, διότι πρέπει να είμαστε συγκεκριμένοι αλλά και δίκαιοι ως προς το ποιοί βοήθησαν και ποιοί όχι, στον αγώνα αυτό, αλλά και να είναι συγκεκριμένα τα όρια των εκάστοτε πολιτικών απέναντι σε αυτό τον αγώνα, ο οποίος δεν έχει σχέση με κανενα κόμμα και καμία παράταξη.

Κατ' αρχάς θα πρέπει άμεσα να κατέβει αυτό το σποτ.

Ο αγώνας των δημιουργών δεν έχει σχέση με τον προεκλογικό αγώνα κανενός», επισημαίνει ο μεγάλος δημιουργός και καταλήγει:

«Εδώ και αρκετά χρόνια, το αυτονόητο, δηλαδή η προστασία των κόπων και των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών από το Κράτος και τη Δικαιοσύνη, δεν εφαρμοζόταν. Εγώ ο ίδιος έχω συναντηθεί κατα καιρούς με τους κ. Παπανδρέου, Σαμαρά χωρίς κανένα αποτέλεσμα και μάλιστα αυτή η αδιαφορία, μου γέννησε έως και υποψίες. Αντιθέτως ήταν ακαριαία η αντίδραση του κ. Τσίπρα και οφείλω να πω ότι ήταν και η πρώτη φορά που αισθάνθηκα οτι ένας Πρωθυπουργός, ενδιαφέρθηκε πραγματικά για το θέμα αυτο (χωρίς να βγει στα κανάλια να το διαφημίσει).

Τέλος, να πληροφορήσω τον κ. Μητσοτάκη, ότι δε ζητάμε κανένα συμβολικό ποσόν από κανέναν. Οι καλλιτέχνες δεν είμαστε επαίτες. Ζητάμε τους κόπους μας, ζητάμε αυτά που σε όλες τις πολιτισμένες χώρες υπάρχουν, ζητάμε να μπορούμε να ζούμε από το έργο μας, ζητάμε Δικαιοσύνη».

Η αντίδραση του Φοίβου Δεληβοριά

Και ο Φοίβος Δεληβοριάς σε ανάρτησή του σημειώνει πως «Θα ήθελα με το κείμενο αυτό να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα σε σχέση με την χρήση της εικόνας μου σε προεκλογικό σποτ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είμαι εδώ και 8 χρόνια στην πρώτη γραμμή του αγώνα των δημιουργών για την κάθαρση στο χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων που τα λυμαινόταν επί δεκαετίες η ΑΕΠΙ με κακουργηματικό, όπως αποδείχθηκε, τρόπο. Στο πλαίσιο αυτό έχω συναντήσει, μαζί με άλλους συναδέλφους, πολιτικούς από όλο το φάσμα.

Ήμουν μαζί με τους δημιουργούς (κάθε ιδεολογίας και μουσικού ύφους) με πρωτεργάτη τον Σταύρο Ξαρχάκο, που ζήτησαν από τον πρώην ΥΠΠΟ Νίκο Ξυδάκη να διατάξει έλεγχο στην ΑΕΠΙ, ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό κο Τσίπρα και τον Υπουργό Επικρατείας κο Βερναρδάκη Επίτροπο στην Εταιρεία και δημιουργία νέου, διαφανούς φορέα που θα εξυπηρετεί και εμάς και όλη την κοινωνία. Με πολύ μεγάλη ικανοποίηση είδαμε τα αιτήματά μας να ικανοποιούνται και είμαι αυτή τη στιγμή εκλεγμένο μέλος και Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΥΕΔ, της μεταβατικής υπηρεσίας που δημιουργεί τον νέο, καθαρό, σύγχρονο οργανισμό μας. Η συζήτησή μας με τον κο Μητσοτάκη, όπως και με τους άλλους αρχηγούς κομμάτων που συναντήσαμε ή θα συναντήσουμε, είχε σκοπό τη στήριξη από όλα τα κόμματα στην ΕΥΕΔ μέχρι να προχωρήσουμε στο καινούργιο, καθώς και άλλα αιτήματα ζωτικά για τους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού.

Θα ήθελα λοιπόν να διαχωρίσω τη θέση μου από την χρήση της εικόνας μου σε ένα σποτ που κύριος σκοπός του είναι η προεκλογική χρήση. Επειδή δεν έχει δε χρησιμοποιηθεί ποτέ η εικόνα μου σε προεκλογικό σποτ οποιουδήποτε κόμματος, παρακαλώ να αποσυρθεί. Αντιθέτως, πηγαίνω και θα πηγαίνω σε συναυλίες που στηρίζουν σκοπούς ανώτερους από το προσωπικό ή επαγγελματικό μου συμφέρον. Τέλος, να τονίσω κάτι που δεν αφορά εμένα. Στον αγώνα αυτόν είμαστε ταγμένοι όλοι οι δημιουργοί-και το εννοώ: όλοι.

Ό, τι κι αν πιστεύουν, ό,τι κι αν ψηφίζουν, ό,τι τραγούδι κι αν είναι αυτό που υπηρετούν. Θα δούμε και θα βγάλουμε ανακοινώσεις για τις συναντήσεις μας με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής. Παρακαλώ θερμά λοιπόν να είναι σεβαστός ο αγώνας και η ταλαιπωρία μας. Και κυρίως στο μεγάλο πρόβλημά μας να δείξουν την συναίνεση που δείξαμε εμείς μεταξύ μας. Θα είμαι σε όλες τις συναντήσεις των δημιουργών, ξεκάθαρος και αγωνιζόμενος όπως τα τελευταία 8 χρόνια και δεν θέλω ούτε εγώ ούτε τα τραγούδια μου να εξυπηρετήσουν ποτέ άλλους σκοπούς από αυτούς που επιλέγει το ανεξάρτητό μου ήθος».

Αντίστοιχες αναρτήσεις έγιναν και από τον Στάθη Δρογώση και τον Σταμάτη Κραουνάκη:

Η απάντηση του Διονύση Σαββόπουλου

Θέση για το ζήτημα πήρε ο Διονύσης Σαββόπουλος, στέλνοντας το μήνυμα ότι «το έργο των δημιουργών ανήκει σε όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους προτιμήσεις και τα κόμματα».

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Διονύσης Σαββόπουλος τονίζει:

«Τα πράγματα είναι απλά. Όταν με την διάλυση της Α.Ε.Π.Ι. βρεθήκαμε εκκρεμείς και μετέωροι, αποφασίσαμε συνθέτες και στιχουργοί να φτιάξουμε ένα δικό μας αυτοδιαχειριζόμενο οργανισμό για την είσπραξη των πνευματικών μας δικαιωμάτων.

Αλλά επειδή δεν είχαμε ούτε την τεχνογνωσία ,ούτε στέγη, ούτε τα στοιχειώδη, απευθυνθήκαμε στο υπουργείου πολιτισμού για να μας συμβουλέψει, διότι πρόκειται για το ελληνικό τραγούδι διάολε, για ένα κομμάτι της εθνικής μας μουσικής.

Το υπουργείο, προς τιμήν του, το κατάλαβε και δέχθηκε να μας βοηθήσει για μια σύντομη μεταβατική περίοδο ώσπου να σταθούμε στα πόδια μας και να μην χρειαζόμαστε πια το κράτος .

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημιουργών και των σωματείων , είμαστε απολύτως ενωμένοι σε αυτό και σύμφωνοι ότι αυτή είναι η μόνη λύση . Ενημερώσαμε σχετικά τους αρχηγούς των κομμάτων, μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που μας διαβεβαίωσε για την θετική του στάση.

Συγχαίρω τους συναδέλφους που πρωτοστάτησαν και παλεύουν εδώ και χρόνια στο να δοθεί μια λύση δίκαιη οργανωμένη και ασφαλής. Συγχαίρω επίσης όσους συνέβαλαν και θα συμβάλουν σε αυτό . Καλώ και εγώ όλα τα κόμματα να επιδείξουν κοινή και ανιδιοτελή στάση σε αυτή την τελική ευθεία της διαδικασίας ώστε να έχει η χώρα μας ένα αξιόπιστο σύστημα κατοχύρωσης της πνευματικής εργασίας.

Το έργο των δημιουργών ανήκει σε όλους τους Έλληνες ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους προτιμήσεις και τα κόμματα.

Ζει το ελληνικό τραγούδι.

Όλα τα άλλα είναι περιττά.

Διονύσης Σαββόπουλος».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

20
σχόλια
 1. avatar Γεροτσολιας

  Ησυχαστε! μην στριμωχνεστε ολοι θα παρετε, (το [...]).

 2. avatar Πτολεμαίος.

  Ρε Κυριάκο τι πας και μπλέκεις με δήθεν προοδευτικόυς ψευτοαριστερο ψευτοκουλτουριαρηδες; Για την τσέπη τους νοιάζονται μόνο αυτοί οι δήθεν οι τάχα κουλτουριαρηδες. Μας το παίζουν και δήθεν πολιτικοποιημενοι. Μόνο το συμφέρον και τη τσέπη τους κοιτάνε. Είδες κανέναν απ αυτούς να αντιδράσει όταν ο φασίστας ξεπουλουσε λιμάνια αεροδρόμια ορυκτό πλούτο και την μακεδονια μας; Ο μόνος που αντέδρασε και έστειλε επιστολές ήταν ο θωδορακης. ΜΗΝ ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΟΥΣ.

 3. avatar Λευκοθεα

  Τι, ετσι θα τους εκανε το τραπεζι η νδ και ο κουλης, χωρις ανταλλαγμα? Καλα που δεν τους δηλητηριασανε δε λες?

 4. avatar Πες αλεύρι…

  Πάλι με fake news στη Νέα Δημοκρατία προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλοι είναι μαζί τους. Τον Οκτώβριο θα λάβουν συντριπτική απάντηση από τους Έλληνες που κατάλεψαν!

 5. avatar Ανηθικη πραξη

  Ανηθικη πραξη χαρακτηρισε ο Κραουνακης την ενεργεια του Κουλη.Τα ιδια κανει και με το σκοπιανο.Εδω παραμυθιαζε οτι θα καταργησει τη συμφωνια και πηγε στην Αμερικη να τους πει οτι δεν ανατρεπει τη συμφωνια.Διπροσωπος και φανταστειτε τι εξαρτησεις εχει να ξεπληρωσει ο Κουλης απο τη βοηθεια που δεχεται απο τους νταβατζηδες της διαπλοκης και της ενημερωσης.

 6. avatar ποτέ ξανά νδ

  Χαχαχαααααα...

  Ακόμα και ο Σταύρος Ξαρχάκος, που ήταν και υποψήφιος με τη νδ, αποστασιοποιείται και αναγνωρίζει πως μόνο ο Τσίπρας συγκινήθηκε!!!

  Την ΑΕΠΙ ως μπουμπούκι της "ελεύθερης αγοράς" και κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας που ευαγγελίζονται, ποιός από νδ/πασοκ θα την άγγιζε; Αυτοί οι ίδιοι δεν την έκαναν αυτό που είναι; Κι όμως, έχουν το θράσος να παριστάνουν τους ευαίσθητους ενδιαφερόμενους και να αναρτούν σποτάκια!!!

  Τέτοιο ρεζιλίκι!!!

 7. avatar Lxi

  Eλατε τωρα που σας πειραξε μια fake φωτο με τους τραγουδιστες. ..!!
  Εδω φάγανε τον αγλεορα με τα 500 εκατομμυρια € που αρπαξαν απο τις τραπεζες και δεν κουνιεται φυλλο και εσεις τωρα κανετε ολοκληρο θεμα για μια φωτό. !! Πταισμα ειναι αυτό..!!

 8. avatar SER 30

  ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΤΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΡΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ .'' Ο αγώνας των δημιουργών δεν έχει σχέση με τον προεκλογικό αγώνα κανενός», επισημαίνει ο μεγάλος δημιουργός και καταλήγει '' '' :Και ο Φοίβος Δεληβοριάς σε ανάρτησή του σημειώνει πως «Θα ήθελα με το κείμενο αυτό να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα σε σχέση με την χρήση της εικόνας μου σε προεκλογικό σποτ του '' ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΠΡΙΝ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΤΕ ΣΕ ΟΥΖΕΡΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΠΩΣ ΠΡΩΤΟΙ ΕΣΕΙΣ '' ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΩΦΕΛΗ ΔΙΚΑ ΣΑΣ '' ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ΠΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ . ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΤΡΑΛΑΡΑ ΤΡΑΛΑΡΟ ΤΣΟΥΓΚΡΙΖΟΥΜΕ ΠΙΝΟΥΜΕ ΤΡΩΜΕ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΩΡΑ . ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΤΕ '' ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ '' ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΚΟΥΖΕΤΕ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ . ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΟΒΑΡΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ '' ΚΑΤΙ '' ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΡΙΧΝΕΤΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΚΟΜΜΑ . ΑΡΑ ΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΨΕΜΑΤΑ ΜΑΙΜΟΥ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ . ΟΤΑΝ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΣΤΕ ΧΑΙΔΕΥΣΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΧΛΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΑΡΑΞΗΓΗΣΗ . ΑΝΤΕ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΠΑΡΑ ΠΕΡΑ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΑΟΠΛΟΙ ΜΟΥΓΚΟΙ ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ .

 9. avatar Αδικημένος Έλληνας.

  Ο φασίστας να φύγει και όποιος θέλει ας έρθει. Ο ψεύτης που έκοψε τα πολυτεκνικα επιδόματα και το επίδομα ανεργίας να φύγει και όποιος θέλει ας έρθει.

  1. avatar Ο φασίστας ο Κουλης

   και το κλεφτοκομμα της ΝΔ να μην έρθει ποτε ξανα

 10. avatar Εν κουλη

  φτυσιμο στα fake news του Μητσοτακη.....

 11. avatar pan

  Ελεος...
  Οταν οι "καλλιτέχνες" συναντώνται με τον αρχηγό της αξιωματικης αντιπολίτευσης και επόμενο πρωθυπουργό και βγαινουν ολοχαροι φωτογραφίες γιατι το κανουν??
  Μήπως οι φωτογραφίες ειναι προϊόν υποκλοπης??
  Μηπως έπρεπε να πάρουν την έγκριση απο τον κηδεμόνα των "καλλιτεχνων" Τσιπρα??
  Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν εν γνωση τους και προφανώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποτυπώσουν την συνάντηση που ειχανε!
  Ας μην δεχοντουσαν οι κλανιτεχνες να συναντηθούν.
  Αντε τωρα!

  1. avatar @ pan

   Αυτα για την.ΑΕΠΙ τα διαβασες?
   Μηπως και ο.Ξαρχακος ειναι συριζαιος?
   Οπως ο Μιχαλος ο Λυμπεροπουλος
   Ο Σμαραγδης και ολοι αυτοι που δεν ψηφίζουν συριζα αλλα δεν φορανε παρωπιδες και βλεπουν οτι ο συριζα
   τολμησε και χτυπησε την διαπλοκη
   ή οτι τα καταφερε εκει που οι αλλοι απετυχαν

   1. avatar Γιωτόπουλος!

    ΡΕ ΦΙΛΕ ΕΣΚΑΣΑ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ.. ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!!!!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ. ΑΥΤΟΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ/.. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥΣ..ΕΔΩ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΑ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΟΤΙ ΠΗΡΑΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠ ΤΟ ΣΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.. ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΟΤΙ ΠΗΡΑΝ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ.. ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΥΧΑΙΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ.. Ο ΕΠΙ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΤΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΣ..

    1. avatar Εδω μιλανε ανθρωποι σοβαροι

     και λενε συγκεκριμένα πραγματα για την ΑΕΠΙ
     Για το ΕΕΚ και τις φατριες που λυμαίνονταν τον χωρο μιλησε ο Σμαραγδης
     Και εσυ μου λες για παραμυθια για κοκκινοσκουφιτσες και λυκους
     ΞΥΠΝΑ

 12. avatar ωω

  χαστουκα απ ολους στον τραγιΚουλη

 13. avatar Λευκοθεα

  Πηγε να εκμεταλλευτει τους καλλιτεχνες ! Εννοειται οτι κανενας απ αυτους και τους θαυμαστες τους δε στηριζει τη νδ. Ως συνηθως , πηγε για μαλλι και βγηκε κουρεμενος.

 14. avatar Μστ

  Το γεγονός ότι δέχτηκαν να ακούσουν από ευγένεια τον Κούλη οι συγκεκριμένοι καλλιτέχνες, δε σημαίνει ότι συναίνεσαν να τους κάνει διαφημιστικό σποτάκι...πιο πιθανόν να έγινε εν αγνοία τους, όταν οι μισοί από αυτούς είναι ΚΚεδες και τραγουδάνε χρόνια στα φεστιβάλ της ΚΝΕ...οπότε Κούλη μη γλύφεσαι, ούτε να καταντάς γυμνιοσάλιαγκας, για να καταφέρεις να γίνεις συμπαθής και λαοφιλής στη κοινωνία.!!

 15. avatar Παλιά μου τέχνη κόσκινο!

  Είναι το "καθαρό" αύριο που υπόσχεται η ΝΔ ως φοίνιξ!
  Που πάτε με αυτά τα παλαιοληθικά μυαλά και πρακτικές, ωρέ;
  Και ο κόσμος το χαβά του...πιστεύει ότι μπορεί η ΝΔ να φέρει την αλλαγή!

  1. avatar οχι,,,οχι,,,,

   την εφερε ο τσιριζα.......τι αλλαγες ???τι μεταλλαξεις??τι τουμπες????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει