Παππάς: Η λάσπη τριών ετών για την αδειοδότηση των καναλιών καταρρίπτεται εκκωφαντικά

«Πού είναι οι συνταγματολόγοι-παπαγάλοι τώρα που το ΣτΕ επιβεβαίωσε νομιμότητα, συνταγματικότητα και ορθότητα της αδειοδότησης»


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
17:24
21/12/2018
Παππάς: Η λάσπη τριών ετών για την αδειοδότηση των καναλιών καταρρίπτεται εκκωφαντικά
24
loading

«Η λάσπη τριών ετών καταρρίπτεται καταιγιστικά και με τρόπο εκκωφαντικό. Και για τον αριθμό των αδειών και για τη μη καταβολή τιμήματος για τις άδειες και για τη μη διεξαγωγή δημοπρασίας», επισημαίνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σε σχόλιό του με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο αρμόδιος υπουργός αναφέρει: «Επιλέγω -πάλι από εδώ, πάλι αδιαμεσολάβητα- να μιλήσω για ένα θέμα που πάλι θα περάσει ‘στα ψιλά’. Πρόκειται για την τελική δικαίωση του νόμου 4339/2015 από το Συμβούλιο της Επικρατείας, που επιβεβαίωσε με τον πιο σαφή και πανηγυρικό τρόπο τη νομιμότητα, συνταγματικότητα και ορθότητα της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Θα ήθελα πολύ να ακούσω τη γνώμη των διαπρύσιων κηρύκων της αντισυνταγματικότητας του νόμου τώρα, μετά τις ομόφωνες αποφάσεις του ΣτΕ. Που είναι τώρα οι συνταγματολόγοι-"παπαγαλάκια"; Δεν έχουν άποψη επί των αποφάσεων;», διερωτάται χαρακτηριστικά ο Ν. Παππάς, που προσθέτει με έμφαση:

«Είμαστε η Κυβέρνηση που τόλμησε να βάλει τέλος σε ένα καθεστώς 30ετούς ασυδοσίας και συνενοχής -προς ίδιον όφελος- πολιτικού και μιντιακού συστήματος. Και σήμερα, ένας μεγάλος κύκλος επιθέσεων, κατηγοριών και ύβρεων κλείνει οριστικά και πλέον αμετάβλητα.

Είναι σαφές, πλέον, πως θα έχουμε και αδειοδοτημένους σταθμούς και διασφαλισμένες θέσεις εργασίας για δύο χιλιάδες εργαζόμενους τουλάχιστον (400 εργαζόμενοι ανά σταθμό, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία)».

Όπως δηλώνει ο υπουργός ΨΗΠΤΕ, «το ΣτΕ, μετά την προσφυγή των καναλαρχών, έκρινε ότι:

 • Η συνταγματική εγγύηση του άμεσου ελέγχου των τηλεοπτικών σταθμών από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης τηρήθηκε με την εκ μέρους του διατύπωση της σύμφωνης γνώμης για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης (και του αριθμού των αδειών) και τη διενέργεια της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αδειοδότηση.
 • Οι αριθμητικά περιορισμένες διοικητικές άδειες παρέχουν στους κατόχους τους τη δυνατότητα να αποκομίζουν σημαντικά ωφελήματα (κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής φύσεως) και να βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση έναντι άλλων επιχειρηματιών οι οποίοι δεν είναι κάτοχοι της απαιτούμενης σχετικής άδειας.
 • Το τίμημα προσδιορίστηκε με αντικειμενικά και πρόσφορα κριτήρια αναλόγως των οικονομικών και τεχνολογικών δεδομένων.
 • Η καταβολή του τιμήματος της άδειας διαφοροποιείται από την προβλεπόμενη καταβολή του ανταλλάγματος προς τη DIGEA για την παροχή υπηρεσιών πολυπλεξίας, μεταφοράς και διανομής ψηφιακού σήματος.
 • Η καταβολή του τιμήματος δεν αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για τη χορήγηση της σχετικής διοικητικής άδειας αφού απαιτείται από το νόμο (και την προκήρυξη) να πληρούνται και άλλες προϋποθέσεις , οι οποίες επίσης αποσκοπούν να διασφαλίσουν την εκπλήρωση των κατά το Σύνταγμα σκοπών δημοσίου συμφέροντος (αντικειμενικότητα, αμεροληψία και πολυφωνία ραδιοτηλεοπτικών μέσων) και ανάγονται σε κριτήρια ποιοτικά.
 • Το σύστημα αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, όπως εισήχθη με το ν. 4339/2015 δεν αντιβαίνει στο άρθρο 10 της ΕΣΔΑ.
 • Είναι αντικειμενικά και πρόσφορα στοιχεία για τον καθορισμό της τιμής εκκίνησης τα πραγματικά δεδομένα που σχετίζονται με το προσφερθέν τίμημα των πλειοδοτών στη δημοπρασία για τη χορήγηση 4 αντίστοιχων αδειών κατόπιν της 1/2016 προκήρυξης του Υπουργού Επικρατείας, αφού τα ποσά αυτά απηχούν την εκτίμηση των ίδιων των τηλεοπτικών επιχειρήσεων για την οικονομική αξία των εν λόγω αδειών».

Εν κατακλείδι, «η λάσπη τριών ετών καταρρίπτεται καταιγιστικά και με τρόπο εκκωφαντικό.

Και για τον αριθμό των αδειών και για τη μη καταβολή τιμήματος για τις άδειες και για τη μη διεξαγωγή δημοπρασίας.

Δεν ξεχνάμε τι έλεγαν οι αντίπαλοι μας στρουθοκαμηλίζοντας», επισημαίνει ο κ. Παππάς, που συμπληρώνει:

«Δεν περιμένουμε να ζητήσουν συγγνώμη μετά τις αποφάσεις του ΣτE, ούτε περιμένουμε οι συνταγματολόγοι-‘παπαγαλάκια’ -αυτοί με τις πηχυαίες δηλώσεις περί ‘αντισυνταγματικότητας’- να προβούν σε νέες δηλώσεις τώρα που αποδεικνύεται περίτρανα και η συνταγματικότητα του νόμου 4339/2015 αλλά και το ότι θέτει και ποιοτικά, εκτός από οικονομικά κριτήρια στη διαδικασία. Τώρα που το Σύνταγμα, το οποίο απαιτεί αδειοδότηση για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά.

Παράλληλα, ο νόμος 4339/2015 -για τον οποίο και τι δεν είχαμε ακούσει;- είναι συμβατός με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και δεν βρίσκεται σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Νιώθουμε απλά δικαιωμένοι που επιμείναμε στο ότι η Πολιτεία ρυθμίζει, βάζει κανόνες, δίνει τις άδειες λειτουργίας και αν ο νόμος δεν τηρηθεί, τις ανακαλεί.

Και για όσα μας είπαν… σφουγγάρι. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Με επιμονή στη νομιμότητα», καταλήγει ο Ν. Παππάς.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

24
σχόλια
 1. avatar σερβιτόρος

  Παππά κάνω πολύ καλό μακιάτο και ρίχνω έναν καρσιλαμά άλλο πράγμα.
  Θα με διορίσεις κι εμένα κάπου; Πχ στην ΔΕΗ; Η στην ερτ; Και θα προσέχω να μην βγάζω βίντεο όταν θα πηγαίνω στα σκυλάδικα.

 2. avatar Lχi

  Παπαγαλάκια το παιδί είναι αριστερός και προοδευτικός και Κρατικοδίαιτος.

 3. avatar ? Συχτίριζα ✝ τέλος

  Ρε πάπα μου, τους τόνους λάσπης που μας πετά η ΕΡΤ ζωντανά,
  καθημερινά, ποιός θα μας αποζημιώσει ?
  Και βέβαια γεμίσανε τρωκτικά τα βοσκοτόπια σας ?

 4. avatar Κλέφτες και θρασείς

  Οι ακροδεξιοί απόγονοι του Γκαίμπελς, υπουργού προπαγάνδας του Χίτλερ, χρησιμοποιούν τις ιδέες του...
  Λάσπη, προπαγάνδα, ψέματα, καταστροφολογία.... Με τη συμπαράσταση των ΜΜΕ τους προσπαθούν να μας πείσουν ότι το μαύρο είναι άσπρο!

 5. avatar Ποιον είπες Πινόκιο ρε φίλε?

  Ένας είναι ο Πινόκιο ή ψεαλεξης,για να σε βοηθήσω.Οσο για τα κανάλια η ΕΡΤ έχει 400 εργαζόμενους.Ε?

 6. avatar ο παρασκηνιακος πρωθυπουργος….ο καναλαρχης της ερτ…..

  τι κανει ο μπαμπας...η αδελφη....ο μανολο.....????ολοι καλα???χαιρετσματα πολλα.....καλη ορεξη......

 7. avatar Γεροτσολιας

  Εσεις οτι κανετε ρε κοκκινοπρασινο παπαδακι, το κανετε με δολο, απ την μια τους δωσατε αδειες κι απ την αλλη πατε να τους τα κλεισετε, μονο η ΕΡΤ με τους τεμπεληδες να μεινει.

 8. avatar Ν. Παππα είσαι ενας…

  Ανόητος - αλαζόνας - διχαστικός - επικίνδυνος για την χώρα... ελπίζω την επομενη φορα που θα τον ψηφισει κάποιος να σκεφτεί καλύτερα το καλό της χωρας και της δημοκρατίας!

 9. avatar ΔΙΑΠΛΟΚΗ Α.Ε.

  Οι τζαμπατζήδες καναλάρχες της διαπλοκής έγιναν πάμπλουτοι, με την εκμετάλλευση των δημόσιων συχνοτήτων που είναι περιουσία των Ελλήνων.
  Με την λυσσώδη υποστήριξη της ΝΔ, του Πασοκ και των συνδεδεμένων ΜΜΕ. Με τη βοήθεια εξωνημένων δικαστών του ΣτΕ, καθυστέρησαν για χρόνια την είσπραξη από το κράτος των οφειλομένων.

 10. avatar ο καστράτος

  με την υποψήφια αφελφή και τον επαγγελματία συνδικαλιστή πατέρα κρώζει τις επιτυχίες του.
  Για τον φίλο του δεν είπε κάτι αλλά θα τα πεί όλα όταν έρθει η ώρα

  1. avatar Για τον Κουλη

   Την αδερφη του τον πατερα του
   τους φιλους του θα μας πεις κατι?

   1. avatar συμψηφισμο

    θα κανεις???που ειναι το νεον?????παλιατζηδες......γεροντοκρατες πασοκοσυριζονεοδημοκρατες......ολοι μαζι το πατε......

 11. avatar κιτσακος

  παπα...εκανες την κρατικη τηλεοραση...σαν τα μουτρα σου.....βολευεις κοσμακη .....αδελφες μπαμπαδες.......η δωρα παπα που εχεο ΜΚΟ...τι σου ειναι?????

  1. avatar Το θρασος σας

   Απυθμενο
   Ολα τα καναλια οργανα προπαγάνδας
   της ΝΔημαγωγιας

 12. avatar νατος ο μαδουρος της ενημερωσης…..

  εκπομπη ερτ με χαριτατο........μια βραδια καλεσμενο μονο τον παπα......την αλλη μερα καλεσμενο μονο το φιλη.....μπραβο παλικαρια της μερκελ του τραμπ και του σορος.....μονοπλευρη ενημερωση σαν στη βενεζουελα ...και στη β.κορεα.....

  1. avatar Ρε αντε

   που μιλατε και απο πανω!
   Πορτοσαλτε Λοβερδος Αυτιας Τραγκας Οικονομου ατελειωτος ο καταλογος

   1. avatar τα συριζοκαναλα δε σε

    πειραζουν?????εκει δεν παταει κανεις παρα μονο οι υπουργοι.....λιβανιζουν με τους κομματικους δημ......κανουν αγιασμο και αποχωρους....που ειναι ο αντιλογος???τι καθεστως ειναι αυτο??μαδουρου???κουβας????ΕΣΣΔ?

   2. avatar καψωχοκεφαλος

    μπερζανης φασουλας γιαννουλης.....αργυρος ακριδα λασκαρατος παπαδοπουλος....και αλλα πολλα λουλουδια της ερτ.....του συριζοκαναλου......αυτη η ενημερωση η σταλινικη δε σε πειραζει??????

 13. avatar δευτερη ματια…….

  σημερα ανελαβαν εργο κυβερνητικο...υπερασπιζονται 3 συριζοπουλα την κυβερνηση.....καψωχας ακριδα και σβερκος......ο μανολο δεν ειναι συριζαιος δεν ετρωγε ....απαπεμφθη απο το κομμα αλλα συνεχιζε και ειχε επαφες με το μαξιμου......και αλλα φαιδρα.....σκετο συριζοκαναλο...κανενας αντιλογος....κανενας εκπροσωπος απο τα κομματα της αντιπολιτευσης...αισχος μαδουροι.....

 14. avatar ψευτοπαπατζη

  δεν μπορεις να το χωνεψεις.....φιμωση και κλεισιμο των καναλιων ηθελες.....αλλα δε σου βγηκε......εκλεισες δυο......ηθελες να τα ελεγξεις ολα οπως εκανες με την ερτ που την εκανες παραμαγαζο του συριζα......ανοητε αυτη ειναι η δημοκρατια σας??????

  1. avatar Ρε πινοκιο

   Επαγγελματιας ή ερασιτεχνης?
   Που νομιζεις οτι ζουμε σε αλλη χωρα και δεν ξερουμε τα β ρ ωμικα παιχνιδια της ΝΔ με τους καναλαρχες?

   1. avatar μην κλεβεις τιτλους συριζεικους…..

    ο πινοκιο ειναι ο δικος σας ψευταλεξης.....η μυτη του σερνεται στο χωμα.....

   2. avatar μην κλεβεις τον τιτλο του τσιπρα……ειναι ο πινοκιο

    της πολιτικης ...το νεον.......με πολλες μεταλλαξεις και τουμπιτσες......αν απευθυνεσαι σε μενα..σου λεω οτι εγω κομματα και εκπροσωπους δε συναντησα ποτε στη ζωη μου...θεμα επιλογης...το πληρωσα αλλα εχω το κεφαλι μου ψηλα...μισω τα κομματοσκυλα τα φτυνω ,,,τα μισω......τα θεωρω μυρμηγκια......αμυαλα.....καταλαβες??????

   3. avatar μπαξεβανης

    εγω τα ξερω ολα.....οχι μονο της νδ ...του πασοκ ..αλλα και του συριζα.....ολοι μαζι κυβερνουν.....παρεακι......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει