«Το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο με την λογική της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που λέει ότι “περικόπτω τις κρατικές επιχορηγήσεις, μειώνω τους μισθούς των καθηγητών και των ερευνητών, συγχωνεύω τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ», δήλωσε η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά την συνάντησή της με πανεπιστημιακούς.

«Το ΚΚΕ είναι ριζικά αντίθετο στη μείωση του μέσου μισθού για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς ο στόχος είναι όλοι οι μισθοί να πλησιάσουν τον κατώτατο μισθό πείνας και τη σύνταξη πείνας», τόνισε η κ. Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι, «εάν ο λαός δεν παλέψει για μια φιλολαϊκή διέξοδο που δεν χωράει στην σημερινή πολιτική και στις επιλογές της ΕΕ, τότε και η κρίση θα παραταθεί, αλλά και όταν η Ελλάδα βγει από την κρίση, τα λαϊκά δικαιώματα θα είναι στον πάτο».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΣΔΕΠ, Νίκος Σταυρακάκης, είπε ότι αποτελεί «καίριο θέμα η τεράστια μείωση μισθών στην οποία ετοιμάζεται να προβεί η κυβέρνηση και τόνισε ότι οι συνέπειες θα είναι τραγικές για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, λόγω της απουσίας επιστημονικού δυναμικού».