Τις αρμοδιότητες των Μέσων Ενημέρωσης αναλαμβάνει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης, ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ είπε ότι: «Θέμα των επομένων ημερών είναι η οριστικοποίηση των αρμοδιοτήτων» και συμπλήρωσε ότι θα έχει και «μια συναρμοδιότητα στα θέματα του Πολιτισμού».

Διαφώνησε με εκτιμήσεις ότι θα υπάρχουν τριβές μεταξύ υπουργών και αναπληρωτών, σημειώνοντας: «Νομίζω, ότι δεν πρέπει να πούμε από την αρχή κάτι τέτοιο, πιστεύω στο “η ισχύς εν τη ενώσει”, γιατί είναι μια περίοδος που είναι χωρίς καμία αμφιβολία δύσκολη κι επομένως αυτή η συνεργασία που θα υπάρξει σε ανώτερο επίπεδο στα υπουργεία, νομίζω ότι μπορεί να είναι αποτελεσματική. Τώρα, έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους κι επομένως υπάρχει και ο κίνδυνος τον οποίον αναφέρετε, πιστεύω όμως ότι έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι μας στην πολιτική, ότι πολιτική σήμερα ίσον αποτέλεσμα, κι επομένως εκεί θα ρίξουμε όλο το βάρος μας, ώστε η συνεργασία να είναι θετική. Αυτό πιστεύω και γι’ αυτό θα εργαστούμε».

Διευκρίνισε ότι δε θα είναι στις αρμοδιότητές του η επικοινωνία και πρόσθεσε: «Αυτό που πιστεύω, πάντως, είναι ότι γίνεται ένα καινούργιο σχήμα και στο κομμάτι αυτό, ένας συνεταιρισμός της επικοινωνίας υπό την πολιτική του κυρίου Ραγκούση, αρμοδιότητα του κυρίου Ραγκούση. Θα δούμε κατά πόσον θα συμμετέχουμε, ή δε θα συμμετέχουμε στον “Πρωινό Καφέ”, ας το πούμε έτσι, το σχήμα το οποίο θα ανασυγκροτηθεί, δεν το γνωρίζω όμως αυτήν την στιγμή».