Με την επιβολή κομματικής πειθαρχίας σχεδιάζει να «φρενάρει» ο πρωθυπουργός τυχόν διαφοροποιήσεις βουλευτών του κόμματός του. Ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έχει την πικρή εμπειρία της ψήφισης του δεύτερου Μνημονίου, όπου άλλες διαβεβαιώσεις είχε για το κλίμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και άλλο ήταν το τελικό αποτέλεσμα, έχει αποφασίσει να αναλάβει ο ίδιος την εσωκομματική διαχείριση.

Όπως αναφέρει το «Έθνος» σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που είναι προγραμματισμένη για αύριο, θα εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν στη λήψη αυτών των δύσκολων αποφάσεων.

Θα επαναλάβει ότι είναι η τελευταία φορά που λαμβάνεται ένα τέτοιο πακέτο μέτρων και θα δεσμευτεί ότι το 2013 θα ξεκινήσει η πορεία ανάκαμψης της οικονομίας. Θα ζητήσει από όλους να κινηθούν συντεταγμένα και θα σημειώσει ότι σε αυτήν τη χρονική συγκυρία δεν χωρούν ούτε υπαναχωρήσεις, ούτε δεύτερες σκέψεις, ούτε για προσωπικές στρατηγικές και διαφοροποιήσεις.

Θα ζητήσει, τέλος, τη στήριξη της κυβέρνησης και προς αυτήν την κατεύθυνση θα είναι και η απόφασή του να υπάρξουν μέσα στο φθινόπωρο εξορμήσεις βουλευτών στην περιφέρεια και συντονισμένη παρουσία τους στα μέσα ενημέρωσης.

Στο εσωτερικό της ΝΔ, πάντως, δεν έχουν παρατηρηθεί μέχρι στιγμής φαινόμενα «ανταρτών». Με εξαίρεση τον βουλευτή Δράμας και πρώην αστυνομικό κ. Δ. Κυριαζίδη και τον κ. Κ. Γκιουλέκα, ουδείς άλλος έχει εκδηλώσει δημόσια τον προβληματισμό του σε ό,τι αφορά τη στάση που θα τηρήσει στη διαδικασία ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.