Συναλλαγές μεγάλων χρηματικών ποσών και τα ψώνια του μπακάλη (!) συνυπάρχουν σε πολλές σελίδες του ημερολογίου του Παντελεήμονα Καρακώστα που βρίσκεται στα χέρια των βουλευτών της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens.

Ξεφυλλίζοντας το υλικό διαπιστώνει κανείς ότι ο Π. Καρακώστας όντως είχε «έντονα πάθη», όπως είχε καταθέσει και στην επιτροπή, ενώ σίγουρα δεν δίνει την εικόνα του ευκατάστατου επιχειρηματία αλλά μάλλον του ευκαιριακού «μπιζναδόρου».

Για του λόγου το αληθές:

Παρασκευή 17.11.2000
Στην κορυφή της σελίδας γράφει «Βιταμίνες» και «Μήλα».
Στη μέση η γραμματέας του σημειώνει: «Κ. Καρακώστα ο κος Αβραάμ χρειάζεται μια εξουσιοδότηση από εσάς για τα 22.000 μάρκα επειδή είναι μεγάλο το ποσό»
Κι από κάτω προσθέτει: «Τα ΛΟΤΤΟ κερδίζουν 2.500 δρχ. περίπου σύνολο αλλά το μηχάνημα είναι χαλασμένο, θα πρέπει να πάτε το απόγευμα στο προπατζίδικο».

Παρασκευή 1.2.2002
Κορυφή: «Μήλα, Μπύρες»
Εντολή στη γραμματέα: «Μάζεψε όλα τα μεταλλικά κέρματα σε δραχμές […] από όποιο σταθμό του μετρό περνάς πάρε μια δεσμίδα εισιτήρια των 5.000 δραχμών»
Απάντηση γραμματέα: «Κ. Καρακώστα στο μετρό ο υπάλληλος δεν πρόκειται να καθίσει να μετρήσει 5.000 δραχμές σε κέρματα!»

Τρίτη 12.2.2002
Γραμματέας: «Στο προπατζίδικο το χρέος ήταν για τα σημερινά που παίξατε 79,61 ευρώ, έδωσα από το ταμείο 70 ευρώ κι έμεινε χρέος 9,61 ευρώ».