Τρεις επιστολές του Παντελεήμονα Καρακώστα προς τον Σωκράτη Κόκκαλη κατέσχεσε ο εισαγγελέας από το σπίτι και τους χώρους εργασίας του κ. Καρακώστα. Με την εξέλιξη αυτή προκύπτουν ερωτήματα για τα όσα κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή ο κ. Κόκκαλης, που αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση μαζί του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές από την πλευρά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, πρόκειται για δύο χειρόγραφες και μια δακτυλογραφημένη επιστολή με χρονολογίες 2000, 2005 και 2007. Με αυτές ο Π. Καρακώστας ζητά από τον Σωκράτη Κόκκαλη 480.000 ευρώ «από τα δύο προγράμματα» και τον παρακαλεί να συναντηθούν. Φέρεται μάλιστα να αναφέρει ότι «θα δεχτώ ό,τι μου πεις, μόνο δέξου με για λίγα λεπτά. Τόσα χρόνια προσπαθώ να σε δω».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η μια χειρόγραφη επιστολή είναι ανυπόγραφη και στην άλλη υπογράφει ως Δρ. Καρακώστας.

Ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της εξεταστικής και πλέον πιστεύει ότι ο Καρακώστας είχε ενεργό ανάμιξη σε συμβάσεις της Siemens και του ΟΤΕ. Κατήγγειλε πάντως ότι «προσπαθούν να απαξιώσουν το μάρτυρα ως στυμμένη λεμονόκουπα» και ότι μόνο «μαρίδα» δεν είναι, όπως είχε αρχικά πει ο Σ. Βαλυράκης.