Τέσσερις τελικώς επιστολές -κι ένα σχέδιο επιστολής- του Π. Καρακώστα προς το Σ. Κόκκαλη, έχουν στα χέρια τους οι βουλευτές της εξεταστικής επιτροπής για τη Siemens, όλες με το ίδιο αίτημα, την εξόφληση ποσού 480.000 ευρώ που φέρεται να οφείλει η εταιρεία Ιντρακόμ στον Καρακώστα.

Ορισμένες φράσεις που περιέχονται στις επιστολές χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής αφού αναφέρονται στη Siemens και σε «υπουργούς».

1. Ενημερωτικό Σημείωμα 2.6.03 προς Σ. Κόκκαλη με κοινοποίηση στον κ. Τσουκαλίδη
«Με την ευκαιρία της επιτυχημένης ολοκλήρωσης των δύο πρώτων θεμάτων/ έργων που ανέλαβα εγώ και οι συνεργάτες μου (κατά πλειοψηφία Γερμανοί) στα πλαίσια της συνεργασίας μας που άρχισε με δικές σας οδηγίες το 1996 στη συνάντησή μας στο γραφείο σας […]
Προγραμματικές συμφωνίες – ΟΤΕ Συνολική αμοιβή μέχρι και 6η εκτελεστή 813.590, συνολικό ποσό που έλαβα μέχρι σήμερα 501.210, υπόλοιπο 312.380»

2. Επιστολή δακτυλογραφημένη με ημερομηνία 1.6.2004
«Ο κ. Μαυρίδης (SIEMENS) [sic] ο οποίος παρέλαβε τη Συμφωνία από τον κ. Ηλία Γεωργίου, είναι πρόθυμος να σας επιβεβαιώσει προσωπικά την ορθότητα των πληρωμών και του εκκρεμούντος ποσού»

3. Επιστολή δακτυλογραφημένη με ημερομηνία 4.6.2005
«Ο κ. Τσουκαλίδης με διαβεβαίωσε ότι είναι πρόθυμος να επιβεβαιώσει σε εσάς προσωπικά την εκκρεμότητα που αφορά στη δική του χρονική περίοδο. Ο κ. Μαυρίδης (SIEMENS) [sic] επίσης είναι πρόθυμος να σας διαβεβαιώσει την παραπάνω εκκρεμότητα».

4. Χειρόγραφο σχέδιο επιστολής (διαφορετικός γραφικός χαρακτήρας, πιθανόν της γραμματέως του)
«Εδώ έφθασαν πρόεδρε να σας πουν ότι μου έδωσαν για λογαριασμό σας χρήματα να καλύψω και υπουργούς -τεράστιο ψέμα- κι έτσι σας έδωσαν το δικαίωμα να πείτε σε πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης ότι ‘αρκετά χρήματα έβγαλε από μένα ο Καρακώστας, μη ζητά ψίχουλα’, λέξεις που αφάνταστα με πίκραναν γιατί ποτέ δεν υπήρξα ‘μιζαδόρος’».