Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το πακέτο των νέων μέτρων 11,5 δισ. ευρώ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος του Μεγάρου δήλωσε ότι δε συζητήθηκε η λήψη νέων μέτρων και επιπλέον περικοπές, αλλά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

«Τα προβλήματα είναι πολλά, μεγάλα και ακανθώδη. Συζητήσαμε για το στρατηγικό σχεδιασμό που απαιτείται για την αντιμετώπιση όσων συνιστούν τις υποχρεώσεις της χώρας. Έχουμε μπροστά μας την ελληνική κοινωνία που δε μπορεί άλλο.

Δεν ζητήσαμε καμία παράταση, η συζήτηση συνεχίζεται και θα συνεχιστεί εντός των προσεχών ημερών. Δεν συζητήθηκαν περικοπές, ούτε η λήψη μέτρων αλλά συζητήσαμε για τα υπαρκτά προβλήματα σε σχέση με την κοινωνία και το συνολικό σχεδιασμός αυτών των ζητημάτων. Δεν υπάρχουν διαφωνίες, είμαστε απόλυτα σύμφωνοι στους άξονες που έχουν συμφωνηθεί».

«Σας μίλησα» επανέλαβε «για την ανάγκη ενός συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού. Στο πλαίσιο αυτού βεβαίως είναι και η επιμήκυνση και όπως μάλιστα την έχουμε συμφωνήσει με την προγραμματική συμφωνία σύγκλισης των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση» είπε ο κ. Κουβέλης.