Με τους γονείς των δύο στρατιωτικών επικοινώνησε τηλεφωνικά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να μοιραστεί μαζί τους τη χαρά της απελευθέρωσής τους.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας τους τόνισε ότι πρέπει να είναι περήφανοι για τα παιδιά τους και τους ευχήθηκε από δω και πέρα μόνο χαρές.

Οι γονείς, με τη σειρά τους, τον ευχαρίστησαν για το ενδιαφέρον και τη συμπαράσταση της Πολιτείας.

Την ίδια ώρα, η περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου έγραψε σε ανάρτησή στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών. «167 ημέρες μακριά από την πατρίδα η κράτηση των δύο αξιωματικών, παίρνει τέλος. Μια θετική εξέλιξη σε μια κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία διακυβεύονται πολλά, σε πολλά επίπεδα, για το παρόν και το μέλλον της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, και όχι μόνο».

«Χαιρόμαστε ασφαλώς, που οι δυο στρατιωτικοί μας, που κρατούντο παρανόμως στις φυλακές της Τουρκίας, απελευθερώνονται, αλλά υποψιαζόμαστε όμως ότι έγινε συναλλαγή για την απελευθέρωση τους, μεταξύ της ελληνικής και τουρκικής κυβέρνησης με την αποπομπή των δυο μουφτήδων από τη Θράκη και την εκλογή νέων αρεστών στον Ερντογάν» αναφέρει η Ένωση Κεντρώων. Σε ανακοίνωσή της, προσθέτει: «Εκτιμούμε ότι η υπόθεση αυτή θα εξελιχθεί ως ωρολογιακή βόμβα, εις βάρος της χώρας μας στην Θράκη».