Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του υπ. Παιδείας με εκπροσώπους πρυτάνεων

Αρβανιτόπουλος: Προχωράμε στην υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
18:13
25/07/2012
Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του υπ. Παιδείας με εκπροσώπους πρυτάνεων
loading

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτοπουλου με τους εκπροσώπους της συνόδου των πρυτάνεων και με αντικείμενο συζήτησης τις βελτιωτικές παρεμβάσεις στο ζήτημα της εφαρμογής του νόμου στα ΑΕΙ. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Θανάσης Κυριαζής.

Ο υπουργός Παιδείας συζήτησε λεπτομερώς το θέμα του νόμου, άκουσε τις απόψεις των πρυτάνεων και σε δήλωση του επισήμανε: «Όπως είχαμε δεσμευθεί στις προεκλογικές δηλώσεις της κυβέρνησης προχωράμε στην υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Την κάνουμε πιο αποτελεσματική, επιτυγχάνοντας ευρύτατες συναινέσεις. Δέσμευση μου είναι ένα ανοικτό, αναβαθμισμένο, Δημόσιο Πανεπιστήμιο».

Ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων Κωνσταντίνος Φεγγερός, πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, είπε ότι έγινε εποικοδομητική συζήτηση.

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν έχουν ακόμη οι πρυτάνεις τις τελικές προτάσεις, τις οποίες αναμένεται να τους ανακοινωθούν αύριο. Επισήμανε ότι τα Πανεπιστήμια περιμένουν την αποδέσμευση του φετινού προϋπολογισμού από τις εκλογές των προσώπων, ενώ πρόσθεσε ότι οι θέσεις των πανεπιστημιακών είναι γνωστές και τώρα τα Ιδρύματα αναμένουν τις αποφάσεις του υπουργείου. Τέλος, ανέφερε ότι ο υπουργός τόνισε στους πρυτάνεις ότι δεν έχει αλλάξει φιλοσοφία, ωστόσο, όπως πρόσθεσε, αν δεν γίνουν παρεμβάσεις στο νόμο η κατάσταση των ιδρυμάτων θα είναι δραματική.

Σημείωνεται ότι υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα και η πλειοψηφία των Πανεπιστημίων θα δυσκολευθεί σε λίγο να πληρώσει ακόμη και τους λογαριασμούς στο φως ή στο τηλέφωνο. Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων-σύμφωνα με το νόμο- είναι συνάρτηση της υλοποίησης του νόμου και μέχρι τώρα τα Πανεπιστήμια χρηματοδοτούνται με δωδεκατημόρια, δηλαδή με δόσεις, αφού δεν έχουν προχωρήσει στις εκλογές των μελών των Συμβουλίων Διοίκησης, σύμφωνα με το νόμο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει