Διαθέσιμος για υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής δηλώνει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Μάκης Βορίδης, αν και όπως είπε στο ραδιοσταθμό flash δεν έχει γίνει συζήτηση με τον πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Καρατζαφέρη για το θέμα.

«Είναι μια απόφαση την οποία θα την πάρει ο πρόεδρος του κόμματος. Εγώ έχω πει ότι δεν με ενδιαφέρει προσωπικά το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά αν κριθεί ότι, ας το πω, η καλύτερη επιλογή για να υπηρετηθεί η παρουσία του ΛΑΟΣ στην αυτοδιοίκηση στην περιφέρεια Αττικής είναι η δική μου υποψηφιότητα, εγώ θα την υπηρετήσω αυτή την υποψηφιότητα, προφανώς».

Ο κ. Βορίδης μίλησε και για την ευρύτερη κεντροδεξιά και έκανε λόγο για τριχοτόμηση, αναφερόμενος στο υπό ίδρυση κόμμα της κ. Μπακογιάννη, επιρρίπτοντας ευθύνες στη ΝΔ.

«Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία φέρει ακέραια αυτή τη στιγμή την ευθύνη μίας πολιτικής που λέει τι, ότι δε θέλει να ανοίξει μια ευρύτερη συζήτηση για τη σύνθεση και επομένως για τη χάραξη μιας στρατηγικής νίκης που αφορά την ευρύτερη παράταξη, γιατί πιστεύει, εξακολουθεί να πιστεύει στην πραγματικότητα. Πίσω από την άρνησή της υπάρχει η πεποίθησή της ότι μπορεί να ηγεμονεύσει στο χώρο αυτό με τον ίδιο τρόπο που το έκανε όλα αυτά τα χρόνια. Φοβάμαι ότι αυτή δεν είναι η πολιτική πραγματικότητα, φοβάμαι ότι πλέον η λεγόμενη τριχοτόμηση της Δεξιάς είναι μία πραγματικότητα. Και επίσης όποιος δεν τη βλέπει αυτή την πραγματικότητα πια σαν ένα νέο πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο κανείς θα πρέπει να κινηθεί, τότε διακινδυνεύει ο ίδιος να βρεθεί σε πολύ σοβαρό πολιτικό αδιέξοδο».