Εξιτήριο αναμένεται να πάρει σήμερα από το Αττικό νοσοκομείο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ωστόσο οι γιατροί του απαγόρευσαν να ταξιδέψει για να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες την Παρασκευή.

Έτσι, έως την αναχώρηση της ελληνικής αντιπροσωπείας την Πέμπτη, το σπίτι του πρωθυπουργού θα μετατραπεί σε… Μέγαρο Μαξίμου, καθώς στο πλαίσιο της θεραπείας του επιβάλλεται ακινησία.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου κάθε μέρα θα γίνονται δύο «πρωινοί καφέδες»: μεταξύ των υπουργών που θα συζητούν τα καίρια ζητήματα και στη συνέχεια ένας στο σπίτι του πρωθυπουργού, προκειμένου να ενημερώνεται και να δίνει εντολές για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

Στη Σύνοδο Κορυφής η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ακόμα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαννιάς, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
Σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί και το εάν θα μεταβούν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο ο Ευ. Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης.