Η βόλτα του Αλέξη Τσίπρα με τα πόδια στο λιμάνι και την κεντρική αγορά της Μύρινας της Λήμνου έκρυβε πολλές χιουμοριστικές ατάκες, ενώ ο πρωθυπουργός φαινόταν σε καλή διάθεση. Αντίθετα στη Λέσβο η κατάσταση ήταν διαφορετική, έγινε πορεία διαμαρτυρίας και υπήρξε ένταση μεταξύ των αστυνομικών και συγκεντρωμένων πολιτών.

Τι έγινε στη Λήμνο

«Τώρα την περάσαμε τη φουρτούνα», είπε ο Αλ. Τσίπρας μιλώντας με ψαράδες που έθεσαν το πρόβλημα του πετρελαίου, με έναν εξ αυτών να του… επισημαίνει ότι και τα πρίμα είναι δύσκολο να τα κουμαντάρεις. «Μην κωλώσεις» του είπε κάτοικος έξω απ’ το δημαρχείο. Στο κεντρικό καφενείο του λιμανιού, «τη “Βουλή” της Λήμνου», όπως το χαρακτήρισε, ο πρωθυπουργός χαιρετήθηκε με τους γηραιότερους Λημνιούς που απολάμβαναν τον πρωινό καφέ τους. «Τι κάνετε;», τους είπε. «Μεγαλώνουμε», απάντησαν, με τον κ. Τσίπρα να ανταπαντά: «Εδώ μεγαλώνουμε εμείς…». Εκτός από τους εγκάρδιους χαιρετισμούς και τα αστεία, ο πρωθυπουργός άκουσε από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις αγωνίες των κατοίκων, τονίζοντας πως «γι’ αυτό είμαστε εδώ». «Μια παροιμία λέει “δεν κυκλοφορά ούτε αρσενικιά γάτα”» του είπε ο επαγγελματίας. «Δηλαδή, μόνο γυναίκες κυκλοφορούν;» ρώτησε ο πρωθυπουργός χαμογελαστός.

Επεισόδια στη Λέσβο

Λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Λέσβο όπου η υποδοχή ήταν διαφορετική. Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλούσε στο 14ο Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη σε εξέλιξη βρίσκονταν πορείες διαμαρτυρίας. Στην συγκέντρωση συμμετείχαν οι παραγωγικοί και επιστημονικοί φορείς της Λέσβου, αγρότες, μαθητές, καθηγητές, δάσκαλοι, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, γιατροί, νοσηλευτές, φοιτητές, επιχειρηματίες, το εργατικό κέντρο, απλοί πολίτες, ταξί, αστικά και ιδιωτικά λεωφορεία κ.α. Η πορεία κατέληξε έξω από το τελωνείο Μυτιλήνης στο οποίο είχαν στήσει μπλόκο τα ΜΑΤ Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, ενώ από το πρωί της Πέμπτης, μπήκε λουκέτο στην αγορά της Μυτιλήνης, καθώς όλα τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά. Στο μεταξύ απόπειρα εισβολής στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, από μειοψηφία ακροδεξιών στοιχείων, καταγγέλλει η Κουμουνδούρου. Απαντώντας στην επίθεση της Νέας Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για προσφορά κάλυψης σε αυτήν ακριβώς τη μειοψηφία. Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Η αξιωματική αντιπολίτευση και ο πρόεδρος της κ. Μητσοτάκης έσπευσαν να προσφέρουν κάλυψη σε μια μειοψηφία ακροδεξιών που επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ στη Λέσβο και προσπάθησαν να εισβάλουν στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι θλιβεροί και επικίνδυνοι», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο μεταξύ διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πάνε προς το σημείο όπου ήταν σε εξέλιξη η ομιλία Τσίπρα, για να επιδώσουν ψήφισμα στον Πρωθυπουργό, αλλά τους απώθησαν αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές «απάντησαν» με φωτοβολίδες, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων. Λίγο αργότερα, νέα επεισόδια εκτυλίχθηκαν μπροστά από την πλατεία Τελωνείου Μυτιλήνης. Δείτε τις εικόνες από τη Λέσβο και το lesvospost.com:

Δείτε τις εικόνες από τη Λήμνο και το limnosfm100.gr: yo4rza8s j82by41g 8whlmfmq dg541wi2 p90oldtm