Με εξαιρετικό ενδιαφέρον συνεχίζεται η «νέα μάχη της Κρήτης». Σε ένα νησί παραδοσιακά «πράσινο», η Νέα Δημοκρατία χειροτερεύει τα προγνωστικά της μετά την υποψηφιότητα Πλακιωτάκη. Η γαλάζια μάχη μεταξύ της Ρηγίλλης και της Ντόρας Μπακογιάννη, που διατηρεί σημαντική επιρροή στο νησί, καθορίζει και το αποτέλεσμα στις 7 Νοεμβρίου.

Όλα ξεκίνησαν με τη πρωτοβουλία του Μανώλη Κεφαλογιάννη, ως ανεπίσημου «τοποτηρητή» της Νέας Δημοκρατίας, να χρίσει υποψήφιο τον Γιάννη Πλακιωτάκη προτού κάτι τέτοιο ανακοινωθεί. Ακολούθησε η απάντηση του βουλευτή Λασιθίου ενώ δύο μέρες μετά ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από τη Ρηγίλλης.

Για όσους δεν μπερδεύτηκαν αρκετά, μεσολάβησε και η πικρία του άλλου κρητικού βουλευτή, Λευτέρη Αυγενάκη που παραμερίστηκε στην όλη διαδικασία. Στη συνέχεια ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης εξέφρασε το ενδιαφέρον του για να θέσει ανεξάρτητη υποψηφιότητα ως περιφερειάρχης. Μια υποψηφιότητα, η οποία βρίσκει μάλλον σύμφωνη την πρώην υπουργό Εξωτερικών. Άλλωστε η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκαθάρισε ότι δεν θα στηρίξει τον Γ. Πλακιωτάκη σε τηλεφώνημα που έγινε μεταξύ τους.

Μένει να δούμε ποια θα είναι τα αντανακλαστικά της Ρηγίλλης σε μια τέτοια περίπτωση.