Νέα προβλήματα στις σχέσεις του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, με την ανεξάρτητη βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη προκαλεί η στήριξη από τη ΝΔ του Γιάννη Πλακιωτάκη, ως υποψηφίου περιφερειάρχη της Ν.Δ.

Ενδεικτικό της σημασίας που αποδίδει η Ρηγίλλης στην υποψηφιότητα αυτή είναι ότι την εβδομάδα πριν το Δεκαπενταύγουστο, ο Γιάννης Πλακιωτάκης βρισκόταν στην Κρήτη, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο της ΝΔ Πάνο Παναγιωτόπουλο και έκανε συναντήσεις με βουλευτές, όπως ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και τοπικούς παράγοντες, προετοιμάζοντας την υποψηφιότητά του.

Ο κ. Πλακιωτάκης, βουλευτής Λασιθίου και πρώην υφυπουργός Άμυνας, στην αναμέτρηση για την ηγεσία είχε στηρίξει την κα Ντόρα Μπακογιάννη, στη συνέχεια, όμως, εντάχθηκε στο ηγετικό σχήμα του προέδρου της ΝΔ και ανέλαβε υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας.

Χθες μετά την συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά δήλωσε ότι «η υποψηφιότητά μου είναι πέρα και πάνω από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες και δίνω το χέρι σε όλου τους κρητικούς ανεξαρτήτως κόμματος».

Λίγο μετά επικοινώνησε με την κα Μπακογιάννη, την ενημέρωσε για την υποψηφιότητά του και ζήτησε την στήριξή της.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι δε θα στηρίξει τον κ. Πλακιωτάκη.

Προσανατολίζεται δε να δώσει τη στήριξή της σε ανεξάρτητο συνδυασμό «που να έχει πιο έντονα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά», όπως λέει το περιβάλλον της.

Παράλληλα διαφωνεί και με την πολιτικοποίηση των εκλογών επί τη βάσει του Μνημονίου, που είναι η κεντρική επιλογή του κ. Α. Σαμαρά.

Η κατάσταση περιπλέκεται από το ενδεχόμενο να κατέβει ως υποψήφιος περιφερειάρχης ο επίσης βουλευτής Χανίων της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος εξακολουθεί να είναι κοντά στην κ. Μπακογιάννη. Ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος.

Η Ρηγίλλης αποφεύγει να τοποθετηθεί στο ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του κ. Μαρκογιαννάκη, ενώ από την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να στηρίξουν τελικώς τον κ. Μαρκογιαννάκη.