Λίγες μόνο ώρες κράτησε η βαθιά ανάσα της αποφυγής της άμεσης χρεοκοπίας καθώς στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγη ώρα, επικρατεί ήδη προβληματισμός και αγωνία για το αν η κυβέρνηση θα προλάβει να υλοποιήσει όσα προβλέπονται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Αντικείμενο της συνεδρίασης που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η έγκριση του εφαρμοστικού νόμου και των ρυθμίσεων για τις δραματικές περικοπές στο βασικό μισθό και στις συντάξεις καθώς και για την έγκριση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για την τρέχουσα χρονιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να ζητήσει κάτι παραπάνω από γοργούς ρυθμούς προκειμένου όλα να είναι έτοιμα ως το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν λάβει αποφάσεις ώστε να τεθεί ξανά θέμα κομματικής πειθαρχίας και στην ψήφιση του εφαμροστικού νόμου στη Βουλή.

Ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος θα παρουσιάσει στους συναδέλφους του τα αποτελέσματα της χτεσινής μαραθώνιας συνεδρίασης του Eurogroup σχετικά με τη νέα δανειακή σύμβαση αλλά και τους όρους για το κούρεμα του χρέους και το PSI. Παράλληλα, αναμένεται να πει ότι το πρόγραμμα είναι απολύτως συνδεδεμένο με την υλοποίηση δύσκολων μεταρρυθμίσεων και κάθε παράταση εκκρεμότητας από εδώ και στο εξής θα συνδέεται άμεσα με νέο κίνδυνο μείωσης σε μισθούς και συντάξεις.