Οι ενδοκυβερνητικές διαφωνίες, που έχουν προκύψει σε πολλά θέματα του πολυνομοσχεδίου, προβληματίζουν ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο προβληματισμός έγκειται στο γεγονός πως η εικόνα της χώρας, που μεταδίδεται προς το εξωτερικό, δεν είναι και η καλύτερη, την ώρα, μάλιστα, που αναμένεται η άφιξη των επικεφαλής της τρόικας και η έναρξη των συζητήσεων για τη νέα δανειακή σύμβαση.

Σε αυτό το πλαίσιο, και εν όψη και των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς, που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο Λουκάς Παπαδήμος συναντάται με τους υπουργούς, στην αρμοδιότητα των οποίων είναι οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, σε μια προσπάθεια να ενημερωθεί για την πορεία των παρεμβάσεων, αλλά και για τα περιθώρια, που υπάρχουν, ώστε να γίνουν και όποιες άλλες αλλαγές απαιτούνται.

Στόχος είναι να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και να καμφθούν οι αντιδράσεις, ώστε να δοθεί στους δανειστές μας η εικόνα συνοχής και αποφασιστικότητας για τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων.

Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο πακέτο μέτρων είναι προαπαιτούμενο, όχι μόνο για το νέο δάνειο, αλλά και για την έλευση της τρόικας στην Αθήνα. Οι δανειστές μας έχουν ξεκαθαρίσει πως, αυτή τη φορά, οι εκπρόσωποί τους δεν θα έρθουν για να συζητήσουν ποια μέτρα θα ληφθούν, αλλά αφού αυτά έχουν ψηφιστεί και αποφασιστεί.