Το θέμα που έχει ανακύψει εδώ και μέρες, συντηρείται με προτάσεις, δηλώσεις και συναντήσεις. Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία «περιζήτητες νύφες στην Αριστερά έχουν γίνει στελέχη του ΠΑΣΟΚ για μια θέση υποψήφιου περιφερειάρχη, αρκεί να έχουν σηκώσει το λάβαρο κατά του Μνημονίου και της κυβέρνησης που το εφαρμόζει, να διαθέτουν δηλαδή αρκούντως σοσιαλιστικές περγαμηνές.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ΣΥΝ προσέγγισε τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σπύρο Παπασπύρο, για την Περιφέρεια Αττικής. Νωρίτερα είχε προσεγγιστεί από το ίδιο κόμμα ο Αλέξης Μητρόπουλος που ήταν υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ το 2007 και από ό,τι ξέρουμε, δεν έχει δηλώσει ποτέ ότι δεν εκφράζεται πια και δεν ανήκει στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Πριν απ’ όλους είχε δεχθεί πρόταση η Σοφία Σακοράφα και μη βιαστεί κανείς να πει ότι διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ. Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα διαγράφηκε και όχι από το κόμμα, ενώ και η ίδια μπορεί να κάνει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά δεν έχει δηλώσει ακόμα ότι έφυγε από το ΠΑΣΟΚ. Τυπικά έστω είναι ακόμα μέλος του.

Υπάρχει όμως και η αντίθετη διαδρομή. Πρόσφατα ο εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ νομάρχης Αθήνας Γιάννης Σγουρός ζήτησε και συναντήθηκε με την Αλέκα Παπαρήγα και τον Αλέξη Τσίπρα για να τους ενημερώσει και να προβάλει το έργο του στη νομαρχία.

Είχε γραφεί όμως τότε ότι επί της ουσίας ήθελε να προβάλει την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Αττικής. Στο ΠΑΣΟΚ δεν αρέσει αυτή η κινητικότητα των στελεχών του, όμως δεν μπορεί να τους απαγορέψει να δέχονται προτάσεις. Να δούμε όμως πώς θα αντιδράσει αν κάποιος υποκύψει στις προτάσεις ή χαράξει δική του γραμμή…»