Ο Σπύρος Παπασπύρος επιβεβαίωσε τις επαφές του με τον ΣΥΝ. Δήλωσε στο «Κανάλι 1» του Πειραιά πως «δεν προχώρησε καμιά συζήτηση επί ψηφοδελτίων. Μια διερεύνηση έγινε. Δεν ξέρω κατά πόσο είχε και τα στοιχεία της πρότασης».

Ο Σ. Παπασπύρος υποστήριξε το έργο της κυβέρνησης. Είπε χαρακτηριστικά: «Να στηριχθεί μια τομή στην Αυτοδιοίκηση, που για πρώτη φορά αποσαφηνίζει, οργανώνει και συστηματοποιεί στον πρώτο και δεύτερο βαθμό της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας με αναπτυξιακό ρόλο, αλλά και με πολύ σημαντικό ρόλο στην κοινωνική συνοχή».
 
Αναφέρει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ πως «επί της ουσίας ο συνδικαλιστής, που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωσε τις διεργασίες και τις προσπάθειες που γίνονται από στελέχη του ΣΥΝ να βρουν ένα πολιτικό στέλεχος από το σοσιαλιστικό χώρο, που θα διαφοροποιείται από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνησης, για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου για την περιφέρεια Αττικής».

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει με τη σειρά του δηλώσει στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ: «εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να υπάρχουν διεργασίες σ’ αυτό το χώρο, τις οποίες ενθαρρύνουμε, γιατί θεωρούμε ότι η συνάντηση της ριζοσπαστικής Αριστεράς με τη σοσιαλιστική Αριστερά μπορεί να δώσει μια απίστευτη δυναμική, που θα αλλάξει τον πολιτικό χάρτη, όχι μόνο για τις δημοτικές εκλογές».