Στην πλατεία Κολοκοτρώνη βρίσκονται συγκεντρωμένοι σύζυγοι στελεχών των ενόπλων δυνάμεων που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, που διαμαρτύρονται για το ζήτημα των συντάξεων χηρείας. Στην κινητοποίηση που έχει τίτλο «Μαύρη Διαμαρτυρία Επιβίωσης» βρέθηκε και ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης σε ένδειξη συμπαράστασης.

Το θέμα των συντάξεων χηρείας μπαίνει στην ατζέντα των κινητοποιήσεων των ένστολων και αυτή την ώρα πραγματοποιείται η πρώτη συγκέντρωση στην Αθήνα, στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

asdnsy2 asdnsy3

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ώστε να μας απαντήσει ο υπουργός πόσο είναι το δημοσιονομικό κόστος αυτού του αισχρού νόμου που έχουν ψηφίσει. Είναι ντροπή για μία Πολιτεία να δείχνει σε τέτοιο βαθμό κοινωνική αναλγησία».

Στην κινητοποίηση βρέθηκε και ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης.

atepl1 atepl2 atepl3

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση έχουν σκοπό να πορευτούν μέχρι τη Βουλή, όπου και θα επιδοθεί ψήφισμα. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων, μέλη της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα.

Βίντεο – φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος