«Έκρηξη» προκάλεσε στη Βουλή το κάλεσμα του Γ. Καρατζαφέρη από το βήμα της Βουλής στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ «να ενισχύσουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και να μην αφήσουν να υπονομευτεί από το “βαθύ ΠΑΣΟΚ”».

«Κάνω έκκληση στο ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να σταματήσουμε τον κατήφορο της χώρας. Δεν πρέπει να αφήσει να υπονομευτεί το έργο του κ. Παπαδήμου από το “βαθύ ΠΑΣΟΚ”, από αυτούς που νομίζουν ακόμα ότι είναι κυβέρνηση. Ας το λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι υπουργοί του, να ελέγξουν το “βαθύ ΠΑΣΟΚ”, που είναι κάτω από τα πόδια τους και να ενισχύσουν αυτή τη κυβέρνηση», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Την έντονη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρου Ευθυμίου, που χαρακτήρισε «αδιανόητο να μην στηριχθεί η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, για όσο χρόνο χρειαστεί, ώστε να νιώσει ασφαλής ο ‘Ελληνας πολίτης», προκάλεσαν οι αναφορές του κ. Καρατζαφέρη για βαθύ ΠΑΣΟΚ, που θα την υπονομεύσει.

«Το ΠΑΣΟΚ, με το σύνολο των ομιλητών και των υπουργών του, ξεκαθαρίσαμε ότι στηρίζουμε μέσα από τη σαφή ανάγκη της χώρας, την κυβέρνηση Παπαδήμου, με ένα διαυγές πολιτικό πλαίσιο. ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ΛΑΟΣ, βρισκόμαστε σε μια κυβέρνηση συνευθύνης – συνεργασίας, ώστε να ολοκληρωθεί η κοινή δέσμευση. Να ολοκληρωθεί η ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων που θα απαλλάξει τον ελληνικό λαό από την υποχρέωση των 100 δισ. ευρώ χρέους. Τονίσαμε ότι αυτή η δανειακή σύμβαση περιέχει τη μόνη ρεαλιστική αναπτυξιακή δυναμική και αυτή πρέπει να είναι η απάντηση όλων των κομμάτων» αντέτεινε ο κ Ευθυμίου και πρόσθεσε:

«Το ΠΑΣΟΚ δεν χωρίζεται σε βαθύ ή ρηχό. Έχει 37 χρόνια ιστορίας και προσφοράς στο τόπο, με όλα τα στελέχη του, που είναι πηγή δύναμης του. Το ΠΑΣΟΚ θα τιμήσει την υπερηφάνεια του έλληνα. Το ΠΑΣΟΚ είναι δύναμη ευθύνης και στήριξης αυτής της νέας πορείας που εμείς εγκαινιάσαμε».

«Είμαι σίγουρος για εσάς προσωπικά και όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που περπατάτε στη διαφάνεια. Για τους λαγουμιτζήδες φοβάμαι», σχολίασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης παρενέβη κατηγορώντας τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ότι παίζουν βρώμικα πολιτικά παιχνίδια πάνω στα ερείπια της χώρας.

«Αν κάτι έγινε σαφές από τις παρεμβάσεις των αρχηγών της ΝΔ και του ΛΑΟΣ είναι ότι αυτή η κυβέρνηση έγινε για ένα και μόνο λόγο. Για να δώσει τη χαριστική βολή στη χώρα με αυτή την απαράδεκτη συμφωνία και να γίνει ντεκόρ για να παίζουν τα πολιτικά τους παιχνίδια τα κόμματα που συμμετέχουν και να κάνουν την προεκλογική τους εκστρατεία την οποία ξεκίνησαν από το βήμα αυτής της Βουλής. Αυτό είναι το βρώμικο παιχνίδι τους που εξελίσσεται πάνω στα ερείπια αυτής της χώρας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.