Αναφέρει το ΒΗΜΑ σήμερα: «μία ακόμη «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά των δήμων ανακαλύπτει σιγά σιγά το υπουργείο των Εσωτερικών, η οποία έρχεται να προστεθεί σε βεβαιωμένα χρέη ύψους 1,7 δισ. ευρώ. Τα πρώτα δείγματα επεξεργασίας των οικονομικών στοιχείων των ΟΤΑ Α΄ βαθμού φαίνεται ότι δείχνουν οφειλές προς τρίτους, οι οποίες ενδέχεται να φτάσουν ως και το ένα δισ. ευρώ και να τινάξουν στον αέρα τους υπερχρεωμένους δήμους της χώρας».

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, ανέφερε ότι τα χρέη των ΟΤΑ ανέρχονται σε 1,7 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ δήλωσε ότι σε μια νομαρχία πάνω από το 50% του προσωπικού αφορά θέσεις προϊσταμένων και τμηματαρχών…

Τρεις μεγάλοι δήμοι είναι σε κακή οικονομική κατάσταση. Ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της χώρας, ο δήμος Θεσσαλονίκης ανήκει σε αυτούς που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις ανελαστικές τους δαπάνες. Δεινή είναι και η θέση του Δήμου Πειραιά. Προ ημερών ο δήμαρχος κ. Π. Φασούλας παραδέχθηκε ότι το ταμείο του δήμου θα «στεγνώσει» ολοκληρωτικά στις 13 Αυγούστου καθιστώντας την παύση πληρωμών αναπόφευκτη. Ο δήμος Αθηναίων πρόσφατα έλαβε ένα νέο δάνειο 20 εκατ. ευρώ ενώ χρωστάει 130 εκατομμύρια ευρώ.

Με τις εκλογές να πλησιάζουν και τη χώρα να βιώνει μεγάλη κρίση γενικότερα, οι δημοτικές αρχές αποτελούν άλλο ένα παράδειγμα κακοδιαχείρισης οικονομικών πόρων.