Η θυσία του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη διδάσκει τη διαχρονική απάντηση που εμείς, οι Έλληνες, δίνουμε και θα δίνουμε πάντα σε οιονδήποτε επιβουλεύεται την ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ελλάδας μας: «Μολών λαβέ». Αιωνία η μνήμη του» τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος καταθέτοντας στεφάνι στο μνημείο του σμηναγού στη Κάρπαθο σήμερα το απόγευμα, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις εκδηλώσεις εορτασμού της 72ης επετείου του απελευθερωτικού κινήματος της Καρπάθου.

«Η θυσία του Ήρωα Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη είναι πια πολύτιμο κομμάτι της σύγχρονης Ιστορίας μας, το οποίο εμπνέει και διδάσκει. Εμπνέει το αίσθημα αταλάντευτης προσήλωσης στο χρέος έναντι της Πατρίδας και του Έθνους», τόνισε επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που εψάλλη στο μνημείο του σμηναγού Ηλιάκη.

Νωρίτερα, όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση με τον μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου Αμβρόσιο όπου ενημερώθηκε για τα ζητήματα που αφορούν την εκκλησία της περιοχής ενώ στις 6 το απόγευμα πρόκειται να μεταβεί στο δημαρχείο Καρπάθου όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του νησιού.

Στην συνάντηση που είχε με τον μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου χαρακτήρισε τα νησιά φάρους της Ελλάδας επισημαίνοντας ότι από αυτούς τους φάρους «παίρνουμε ή πρέπει να πάρουμε φως όλοι εκείνοι που χειρίζονται τις τύχες του Τόπου. Γιατί απ’ αυτές εδώ τις περιοχές, απ’ αυτές εδώ τις εσχατιές του Αιγαίου, φαίνεται ποια είναι η μοίρα της Ελλάδας και τι είναι εκείνο το οποίο πρέπει να κάνει η Ελλάδα, για να μπορέσει να τιμήσει την Ιστορία της και την κληρονομιά των Προγόνων της».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.