«Ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση», δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», αναφορικά με την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο βουλευτής της ΝΔ επέμεινε ότι πρέπει να ισχύσει η συμφωνία αλήθειας με το λαό, καθώς, όπως τόνισε, ο λαϊκισμός και τα ψέματα έχουν οδηγήσει τους πολίτες στην απόφαση να γυρίζουν την πλάτη στα κόμματα.

Εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει πετύχει να σταθεροποιήσει τη χώρα οικονομικά, γεγονός που καταγράφεται στα spreads των ελληνικών ομολόγων που κινούνται πάνω από το 8%, καθιστώντας τη χώρα απαγορευτική για τους επενδυτές.

Αναφερόμενος στους φορολογικούς συντελεστές, είπε ότι είναι εξαιρετικά υψηλοί για τους πολίτες, των οποίων η φοροδοτική ικανότητα έχει εξαντληθεί. Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου, υπογράμμισε ότι η ΝΔ ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές δεν αποδέχεται από κανέναν, κρατώντας σαφέστατες αποστάσεις από το δήμαρχο Αστέριο Γαβότση. Πάντως άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, στην οποία καταλόγισε έλλειψη πολιτικής για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος.