Κρυφτούλι με την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, με κούρεμα κατά 50%, εντός του ευρώ, παίζεται τις τελευταίες ημέρες μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι είναι ένα από τα σενάρια που αφορούν την Ελλάδα και εξετάζονται.

Οι σχετικές συζητήσεις ξαναφουντώνουν εντός, και κυρίως εκτός Ελλάδος, μόλις ένα 24ωρο πριν τη συνάντηση που θα έχει την Κυριακή στην Ουάσιγκτον, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, παρουσία και του επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν.

Όπως γράφει σήμερα η «Ελευθεροτυπία», η συζήτηση περί «κουρέματος» φούντωσε στην Ελλάδα μετά τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, ο Ευ. Βενιζέλος δήλωσε στο ΚΤΕ Οικονομικών, ότι ακόμη και αν η Ελλάδα εφαρμόσει όλα όσα ζητά η τρόικα, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αποφύγει το κούρεμα.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο Ε. Βενιζέλος πρόβαλε ως τη μόνη λύση για την Ελλάδα την υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και αυτό, όπως είπε, είναι το καλό σενάριο. Το κακό είναι η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.