«Όταν η αντιπολίτευση και μάλιστα η αξιωματική ζητάει εξεταστική επιτροπή για οποιοδήποτε θέμα, η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα οφείλουν να ανταποκρίνονται, για λόγους διαφάνειας και ευαισθησίας, θετικά στο αίτημα», τονίζει σε δήλωσή του ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, προσθέτοντας: «Όσο και αν το θεωρώ αστήρικτο και προϊόν πολιτικής μεθόδευσης, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν το αίτημα της ΝΔ».

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει ότι πρόκειται για την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να «εμφανίσει εικόνα επίπλαστης αντιπαράθεσης προς την κυβέρνηση, επιχειρώντας να ποινικοποιήσει το φάντασμα ενός ανύπαρκτου Plan X».

Επιπλέον, χαρακτηρίζει τη λειτουργία των κομμάτων στη Βουλή, ως «φαρσοκωμωδία» και τα καταγγέλλει γιατί, όπως σημειώνει, αγνοούν την πρόταση της ΛΑΕ για «σύσταση εξεταστικής επιτροπής επί του πραγματικού σκανδάλου, του μεγαλύτερου στην ελληνική ιστορία, που είναι το σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, με το οποίο το Δημόσιο απώλεσε πάνω από 40 δισ. ευρω, ενώ οι τράπεζες πέρασαν “τζάμπα” σε ξένα κερδοσκοπικά κεφάλαια και για το οποίο σκάνδαλο η ΛΑΕ κατέφυγε σε μήνυση στην Εισαγγελία».