«Η χώρα μπαίνει στην δραματικότερη φάση της τρέχουσας κρίσης και ίσως μια από τις δραματικότερες φάσεις της ιστορίας της» δηλώνει κορυφαίος παράγοντας της ΝΔ.

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άκουσαν κυριολεκτικά με δέος τις δηλώσεις Βενιζέλου και όπως συμπληρώνει ο ίδιος παράγοντας «επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι».

Οι ραγδαίες εξελίξεις είναι βέβαιο ότι θα φέρουν και δραματικές πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις με όλα τα ενδεχόμενα πλέον ανοιχτά. Η Συγγρού εκτιμά ότι μπήκαμε σε περίοδο καθαρά προεκλογική καθώς η κυβέρνηση δεν φαίνεται ικανή να σηκώσει όπως εκτιμούν το βάρος των ανατροπών αλλά ούτε την πολιτική διαπραγμάτευση με την ΕΕ.

Χαρακτηριστικό σύμπτωμα θεωρούν το γεγονός ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ανέλαβε να ανακοινώσει στον Ελληνικό λαό τα δυσάρεστα κι όχι ο πρωθυπουργός της χώρας.

Δεν αποκλείουν καθόλου να αναζωπυρωθούν οι «επιθέσεις συναίνεσης» από την πλευρά του κυβερνητικού στρατοπέδου και βέβαια υπό την δαμόκλειο σπάθη της χρεωκοπίας η ΝΔ γνωρίζει ότι δεν μπορεί να λεονταρίζει.

Μια εξ ανάγκης συναίνεση και μάλιστα σε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας χωρίς εκλογές είναι αυτό που φοβίζει περισσότερο τον Α. Σαμαρά για όση σημασία έχει αυτό την στιγμή που η χώρα βρίσκεται στο απόγειο της κρίσης. Το ερώτημα είναι αν η ΝΔ θα επιλέξει να επιμέρους συναίνεση σε νομοθετικό επίπεδο για να αποφύγει τα χειρότερα ή θα περάσει στην απέναντι όχθη προκαλώντας εκλογές.

Βέβαια όπως χαρακτηριστικά λέγεται στην Συγγρού η κυβέρνηση μπορεί ανά πάσα στιγμή να πέσει αν ένας ή δύο βουλευτές της -και είναι πολλοί περισσότεροι αυτοί που αντιδρούν-καταψηφίσουν τις αποφάσεις που καταλύουν κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα…