Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση, για τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΚΚΕ, με τη ΓΓ της ΚΕ του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα να τονίζει πως «τα μέτρα αυτά ρίχνουν κυριολεκτικά σε έναν σύγχρονο μεσαίωνα τα τρισέγγονά μας».

Η κ. Παπαρήγα επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο σημειώνοντας ότι «οι χθεσινές εξαγγελίες του κ. Βενιζέλου λένε το εξής: στο όνομα της άρσης μισθολογικών ανισοτήτων, ή των ανισοτήτων στη σύνταξη, η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων θα πρέπει να πάμε σε έναν μισθό 700 ευρώ και σε μία σύνταξη 500. Αυτό είπε. Και θεωρώ απαράδεκτο όταν έβαλε το δίλημμα ότι τα μέτρα αυτά εξασφαλίζουν τα παιδιά μας. Τα μέτρα αυτά ρίχνουν κυριολεκτικά σε έναν σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα τα τρισέγγονά μας».

Η ΓΓ του ΚΚΕ πρόσθεσε:

«Τα πράγματα δεν πρόκειται να προχωρήσουν, όπως προγραμματίζει η κυβέρνηση. Υπάρχει και ο λαός, που, αργά ή γρήγορα, θα πει την τελευταία του λέξη».

Νωρίτερα η κ. Παπαρήγα είχε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ και σε σχετική δήλωσή της ανέφερε ότι «σήμερα, πια, είναι ολοφάνερο πως οι αποκρατικοποιήσεις που ανακοινώνει η κυβέρνηση και μάλιστα επιχειρήσεων, όπως είναι τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΠΑ, η ΔΕΦΑ, δηλαδή ο σημαντικός τομέας της διύλισης του φυσικού αερίου, δεν έχουν και τόσο μεγάλη σχέση με το χρέος».

Κυρίως τώρα, σε περίοδο κρίσης, εφαρμόζεται αυτό που είχαν προαποφασίσει η κυβέρνηση και η ΕΕ με τη συνθήκη του Μάαστριχ: οι τομείς αυτοί στρατηγικής σημασίας να περάσουν 100% στα μονοπώλια, σε συνθήκες μάλιστα οξύτατου ανταγωνισμού, πρόσθεσε.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι το πρόβλημα αυτό, δεν αφορά μόνο στους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ, αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Και επομένως, αν μπορούμε να παρεμποδίσουμε ή να αξιοποιήσουμε δυσκολίες, στην πλήρη αποκρατικοποίηση των επιχειρήσεων αυτών, καλό θα είναι και ωφέλιμο για το λαό, σημείωσε η κ. Παπαρήγα.